Градски дерби припао кошаркашицама “Приморја”

Овог викенда играју се утакмице 12. кола Прве лиге за кошаркашице, а највећу пажњу херцегновске спорстске јавности привукао је дерби у Спортском центру Игало између екипа “Херцег Нови”, која је у овом  сусрету била домаћин, и “Приморја”. Два састава су имала два различита полувремена; у првом је знатно боље било “Приморје”, у другом  “Херцег Нови”, да би на крају славиле кошаркашице “Приморја”  65:54 ( 25:7,16:13,6:14,18:20)

Кошаркашице “Приморја” су кренуле силовито и повеле са 18 поена разлике, што је, како се показало, већ након прве четвртине ријешило питање побједника. Друга дионица припала је екипи Драгана Прге. Наташа Спаић и саиграчице су почеле полако да “топе” предност “Приморја”, али не задуго. Гошће су тада појачале темпо и ријешиле питање побједника. У новском градском дербију истакле су се двије дјевојке. Код побједника Љубе Андрић са 30 поена, а код “Херцег Новог” капитен Наташа Спаић са 27 поена.

Поред Андрићке, за екипу “Приморја” поене су постигле: Теодора Сарић 17, капитен Клаудија Баћовић 4, Катарина Радуловић, Антонија Триповић, Кристина Илић и Сања Павловић по 3 и Анђела Ракочевић 2 поена. У редовима “Херцег Новог”, поред Спаићке, поене су постигле: Андна Разић 12, Сара Гатало 7, Андреја Ђорђевић 4, Владана Радојичић и Софија Летић по 2 поена.

Овом побједом екипа “Приморја” потврдила је треће мјесто и пласман у плеј-оф  првенства Црне Горе, гдје ће играти са другопласираном екипом  “Подгорице”.

У 13. Колу “Приморје” дочекује “Будућност”, а  “Херцег Нови” гостује  “Требјеси”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here