Дјечији мјузикл „Змај са Спаса“ прича о љубави и стрпљењу

Дјечији мјузикл „Змај са Спаса“, у копродукцији ТО Будвa, Фестивала „Ћирилицом”, Народне библиотеке Будвa, Дечјег позоришта Пинокио и Чича Мичиног позоришта Београд биће одигран је синоћ у Дворани Парк.

До сада мало позната легенда о Змају који је живио на брду Спас изнад Будве, након вишегодишњег истраживања, дошла је у руке младом редитељу Матеји Поповићу који је по идејном предлошку Марка Кентере, написао драмски текст. Како је казао Поповић легенда о Змају нема дефинисан крај, због чега се родила идеја за мјузиклом.

-Хтјели смо да испричамо и направимо крај који нам се допада, али који је и најбоља опција у таквим причама. Наше легенде и митови су често мрачни, имају поруке које често нису добре, јер су служили углавном за застрашивање дјеце, и сад смо ми то мало промијенили и добили причу коју смо вечерас представили, казао је Поповић.

Живимо у брзом времену, пуном нервозе, доста се ради и зато бих рекао да је порука приче “У стрпљивој глави мудрости је више”.

-Људи су уморни, а самим тим и брзоплети, која није добра и зато је та порука веома важна. Такође, овим концептом се не бавимо често, због чега нам је било занимљиво да провучемо легенду и поруке које су добре и важне за данашње вријеме, казао је Поповић.

Дјеца искрено доживе и коментаришу представе, зато је увијек изазовније играти пред младом публиком, сматра глумица Ваја Дујовић.

-Од малишана добијете праву повратну информацију, да сте нешто добро или лоше урадили и много нам се пута десило да када сам у мјузиклу брзоплета они одреагују и то је моменат када ми на сцени знамо да смо успјели. Дјеца су оштра публика и за њих је малкице теже радити, истакла је Дујовић.

У представи још глуме Драгана Дабовић, Иван Михаиловић, Владимир Нићифоровић, Драган Петровић, Јована Берић и Новак Радуловић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here