Најављен протест Независног синдиката полиције испред МУП-а

Независни синдикат полиције ЦГ/ лого

Суочени са све већим пропадањем и девастацијом службе који су проузроковани незаконитим одлукама, непотизмом, несналажењем, односно нестручношћу да се овако важан орган води на прави начин полицијски службеници више не могу да ћуте, саопштили су из Независног синдиката полиције Црне Горе и најавили протест испред Министарства унутрашњих послова у Подгорици.

-Не можемо дозволити да пропада оно што су генерације прје нас стварале мукотрпним радом. Намјештени јавни огласи на којима се брутално елиминишу полицијски службеници са дугогодишњим искуством, а на њихова радна мјеста доводе партијски другови и родбина високих функционера, запошљавање брачних другова на највише позиције без икаквих огласа и процедура, одбијање запошљавање младих људи који су се на полицијској академији школовали за овај посао само су дио проблема са којима се суочавамо, нагласили су у саопштењу.

Доношење незаконитих одлука, јавно изречен став да закони за појединце нису обавезујући, кршење Устава Црне Горе и отворена, нескривена  дискриминација уводе читаво друштво не терен потпуне правне несигурности и воде нас у анархију.

-Кршење ратификованих међународних конвенција које је управо на дјелу би, упозорава на то Свјетска конфедерација синдиката, могло утицати на европски пут Црне Горе и приступне преговоре за чланство у Европској унији. На ово не смијемо остати нијеми. Будућност свих нас је у питању, генерације које долазе заслужују боље и сигурније друштво за живот. Морамо им то омогућити, стоји у саопштењу Независног синдиката полиције Црне Горе.

Из Независног синдиката полиције позивају све запослене у МУП-у, чланове других синдиката, грађанске активисте, НВО сектор и грађане да им се придруже 20. септембра у минут до подне испред Министарства унутрашњих послова, и заједно пошаљу поруку да закон мора бити исти за све, да одговорност за урађено и речено мора да постоји, да држава Црне Гора и њени прописи морају да се поштују.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here