ДЈЕЧИЈЕ ФЕШТЕ ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВИХ СТИЛОВА ЖИВОТА

Најмлађи Новљани имали су прилику да учествују у двочасовној активности „Град, спорт и ја” код Полино арене у Суторини. Туристичка организација Херцег Нови наставља са догађајима у оквиру Дјечије маштовите феште, која се реализује кроз пројекат ВОНДЕР.

Љубица Васиљевић из Туристичка организације је казала да је велики одазив малишана и родитеља.  Активност има за циљ промоцију спорта и здравих стилова живота код најмлађих, у сврху унапријеђења садржаја прилагођених дјеци. Велики број малишана уживао је у игри и такмичењима током два сата у на терену код Полино арене. Свим малишанима су подијељене дипломе. Организацијом оваквих догађаја Туристичка организација настоји брендирати Херцег Нови као Child friendly дестинацију.

Окупљена дјеца, зависно од узраста, надметала си се у штафетним и полигонским играма.

Активности је водио професор физичког васпитања Иван Ђорђевић. Циљ је да дјеца заволе игре и спорт.

Дјеца су одушевљена и изразила су жељу да поново учествују у полигонским и другим спортским надметањима.

Циљ пројекта који се финансира из Европске уније је промоција побољшања и развијање понуда прилагођених дјеци због диверзификације туристичког производа и подизања атрактивности и конкурентности дестинације.

Данас  се у Градској кафани, одржава  „Мала маштовита кужина”, у којој малишани уз асистенцију искусног едукатора, праве и украшавају медењаке са јесењим мотивима. За најљепше украшене медене колачиће предвиђена је награда.  

На Тргу Николе Ђурковића  сутра (недјеља)  биће  настављене активности за дјецу.

 У оквиру догађаја „Мој мали циркус” који је заказан за сутра, 14. новембар, малишани ће на Тргу Николе Ђурковића уживати у дружењу са кловновима, Мики и Мини Маус, а имаће прилику и да се опробају у караокама или да ураде „face painting”, те да учествују у представи „Ухвати балон од сапунице”.

Из туристичке организације Херцег Нови позивају све заинтересоване малишане од 7-14 година да учествују у Фешти и буду дио креирања и промоције диверзификоване туристичке понуде града по мјери дјетета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here