Дјечија карневалска поворка пјесмом и плесом обојила град

Херцег Нови je јуче био у знаку дјечије радости, маште, креативности, плеса и пјесме. Центром града је у оквиру 15. Међународног дјечијег карневала продефиловало 27 маскираних група, уз 320 вртићких матураната из свих васпитних једниница ЈПУ Наша радост.

Карневалску поворку предводили су мали капо Никола Огурлић, принцеза  карневала Милица Песторић, ученици ОШ „Илија Кишић“, велики капо Дени Дерања, који је свом граду поклонио химну карневала. Придружиле су им се мале мажоретке и добошари Градске музике Херцег Нови.

Колико љепоте и шаренила у нашем граду, права је слика онога чему Општина Херцег Нови тежи, а то је град по мјери дјетета, истакла је секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.

-Похвалила бих организаторе НВО Омладиснки центар на организацији и желим им још пуно успјешних година, казала је Замбелић Пиштало предваши кључеве малом капу Николи Огурлићу.

Предсједник НВО „Омладински центар Херцег Нови“ Милијан Мијовић, захваљући коме се ова манифестација 15. пут одржава у Херцег Новом је више него задовољан организацијом.

-Карневал је одлично прошао, имали смо групе из Словеније, Македоније, највише из наших вртића и основних школа, затим из Котора, Тивта. Учествовало је преко хиљаду дјеце, изузетно смо задовољни како је све прошло, истакао је Мијовић.

Одлично осмишљене кореографије, прелијепи и маштовити костими, осмијеси учесника карнвала, плијенили су пажњу бројне публике.  Малишани су уживали у плесу и пјесми – на главном градском тргу,  код Градске кафане и у Парку „Бока“.

Организатор је, као и ранијих година Омладински центар, суорганизатор је ЈУК Херцег фест, а генерални покровитељ Општина Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here