Црногорска кадетска ватерполо репрезентација изгубила од Хрватске

Фото: фб ПВК Јадран

Од четвртка до данас прије подне на Шкверу на заједничким припремама за Свјетско првенство на Малти радиле су кадетске ватерполо репрезентације Црне Горе и Хрватске (играчи рођени 2008. године и млађи). Синоћ је одиграна и пријатељска утакмица у којој је домаћа селекција након петераца поражена 17:15 на посљедњем контролном мечу пред Свјетско првенство које се игра на Малти од 18. до 24 јуна. У регуларном дијелу резултат је био 12:12 (3:4, 3:5,3:3 3:0), да би бољим извођењем петераца 5:3 побједила селекција Хрватске.

Послије вођства Хрватске у два наврата (2:1 и 3:2), у другој дионици момци тренера Ненада Вуканића су повели (5:3). Друга половина друге и почетак треће четвртине је био још бољи период игре младих „ајкула“ и то је крунисано предношћу од 12:7. У последњем дијелу треће и у последњој четвртини црногосрки момци су стали стали и дозволили екипи тренерера Бруна Сабионија да серијом 5:0 изборе петерце и на крају побједе.

Данило Савовић је постигао три гола за Црну Гору, Стефан Вранеш, Данило Рогановић, Марко Милинић и Стефан Крута по два, а Андреј Голубовић, Павле Дабић, Петар Брновић и Лука Драговић по један.

На припремама у Херцег Новом су били: Стефан Вранеш, Андреј Дурутовић, Лука Тодоровић и Димитрије Милић (Јадран), Марко Пејовић, Данило Рогановић, Марко Милинић и Вања Гопчевић (Приморац), Стефан Крута,  Андрија Радовић, Павле Дабић, Лука Савић и Лука Драговић (Будванска Ривијера), Петар Брновић, Данило Савовић и Андреј Голубовић (Будућност).

Пред полазак на Малту селектор Ненад Вуканић окупља играче поново у сриједу у Подгорици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here