Дјеца учила о саобраћају кроз занимљиву представу

Фото: са представе "Не жури, стој! Чувај главу, друже мој!"/УА Арлекин

Представу „Не жури, стој! Чувај главу друже мој!“ Умјетничког атељеа Арлекин из Подгорице, данас су у Дворани Парк видјели ученици школе са Топле и Савине и предшколци, док ће вечерас у 18:00 сати ту прилику имати ученици из школа са ривијере и они који нису били укључени у пријеподневна извођења.

Дјеца су била одушевљена представом и са нама подијелили шта су научили о правилима понашања пјешака.

– Научили смо да не требамо претрчавати пут када је црвено за пјешаке и да добро гледамо има ли аута када прелазимо, казала нам је Јадранка.

– Када се возимо, не смијемо сметати родитељима, не смије се пушити у току вожње, не треба звати нити гледати у телефон у току вожње, објаснила нам је Маја.

– Обавезно морамо гледати на лијеву и на десну страну и да пређемо тек када нема аута, казао нам је Андрија и додао да ће од сада све то користити сваког дана.

И остали другари који су подијелили утиске са нама након представе, подједнако су били одушевљени и обећали су да ће поштовати оно што су научили и поновили на представи.

Комад је урађен према тексту Мила Масоничића, а режију и главне улоге тумаче Ивина Човић Јаћимовић и Жана Гардашевић Булатовић.

Важно је шта се пласира дјеци, а саобраћај је једна од увијек важних и актуелних тема. Знања која рано стичу у позоришту, вриједна су за цијели живот, казала је глумица Човић Јаћимовић.

– Жана и ја се трудимо да се бавимо актуелним темама које су битне за њихово образовање и одрастање. Прича о саобраћају је актуелна данас, једнако ће бити актуелна и за 10, 20, 100 година. Представа траје већ седму годину и како која нова генерација дјеце стасава, опет нас позову да играмо јер је представа на гласу да је добра, едукативна и да смо Жана и ја то изнијеле на тачан, прецизан, а опет духовит и шармантан начин. На репертоару имамо различите тематске представе али опет блиске дјеци и реакције су идентичне. Имамо и оне којима подсјећамо родитеље да успоре са темпом који нам живот и обавезе намећу, објаснила је Човић Јаћимовић.

Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови подржава организацију ове представе, а улаз у сва три термина је бесплатан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here