Дигитализација услуга Паркинг сервиса и видео контрола паркиралишта

Предузеће Паркинг сервис расписало је два јавна позива за набавку возила са видео надзором за контролу општих, односно уличних паркиралишта, укупне вриједности 30 хиљада еура и доставног возила по цијени од 11 хиљада.

Набавка нових возила за контролу паркинг мјеста дуж херцегновских улица предвиђена је Планом рада Паркинг сервиса за текућу годину, прича за РТХН директор предузећа Миладин Видаковић.

Миладин Видаковић, директор предузећа Паркинг сервис

– Набављамо два за потребе контроле паркирања у Херцег Новом путем видео надзора. То је први корак који је пред нама, јер у наставку нам долази комплетна опрема, која ће се монтирати у наредном периоду, надам се до Нове године, како би обављали контролу путем видео надзора. Тиме ћемо убрзати процедуру контроле у цијелом граду, гдје су улична паркирања – наводи он.

Вриједност набавке свих возила је 50 хиљада еура, али је Видаковић мишљења да ће бити утрошено мање новца.

– Поред набавке два нова возила, расписали смо и јавни позив једноставне набавке за куповину доставног возила, које ће се користити за потребе техничког сектора. То возило имаће посебну намјену за одређени дио послова које ће обављати Паркинг сервис – информише Видаковић.

Осим видео надзора уличних, у плану за наредну годину је и модернизација посебних паркиралишта и гараже камерама за учитавање регистарских таблица.

– Полако уводимо дигитализацију коју смо најавили. У завршној фази је и дигитални киоск, односно дигитална киоск карта, апликација за кориснике, апликација за контролоре, која ће им омогућити контролу улица у које не може да приступи специјално возило. Такође, биће отворен модул за специјално возило паук, да корисници могу одмах да провјере информацију да ли им је паук подигао возило и да ли је оно на депоу – казао је Видаковић.

У предузећу Паркинг сервис очекују да ће најављене иновације и боља контрола паркиралишта бити спремни до идуће туристичке сезоне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here