„Деца лоших музичара“: привилегија је свирати овакву музику и имати овакву публику

У музичком сегменту ХСФ-а на тврђави Форте маре синоћ је сјајан концерт одржао један од најпознатијих бендова из времена послије Југославије, “Деца лоших музичара”.

Оснивач и басиста бенда Зоран Живковић Жика, казао је за РТХН да први пут свирају у Херцег Новом, а да му је посебно драго што је ријеч о сусрету стрип цртача и фестивалу посвећеном стрипу.

-Бубњар Микац и ја смо ишли у исто одељење, и кроз основну и средњу школу стално су се читали стрипови. Отац ми их је сакривао, некада и отимао, али сам стварно био баш веран обожаватељ стрипова.

Није било лако одржати бенд 35 година, али их је одржала љубав према музици још од ране младости.

-У неким ситуацијама је баш било тешко, већ смо мислили и да одустанемо. Мени је најтеже пало кад смо требали да нађемо новог гитаристу, пошто смо нас тројица одрасли заједно и свирали још од седмог разреда основне школе на електричним инструментима. Имали смо неки озбиљан приступ, не у смислу да значимо нешто на естради, него нам је значило да добро звучимо и да се добро осећамо, доказивали смо се једни другима, тако да нам је најтеже било када смо требали да заменимо Јоцу. Када смо то преболели, наставили смо, мада је и после тога било доста промена. 35 година је дуг период, и у породици се свашта деси, а камоли у бендовима.

Не размишљају о обиљежавању јубилеја неким великим концертом, већ да издају нови албум, који је спреман. Битно им је, каже Жика, да наступају, јер је постала привилегија свирати такву музику и имати публику.

-Мало ми је фрка од тих великих свирки. Хоћемо прво да издамо један албум са Нешом, који је спреман, зато што са њим немамо албум. Он је снимљен и то се сад дешава, мада ја уопште не знам како функционишу ти системи, нити ми је до бављења тиме. Не знам како ће то да одјекне.  Само ми је да наступам. Видим реакције људи на то што ми радимо, добро је кад смо ми ок и кад је то позитивно. Дефинитивно ћемо свирати, не знам ни у ком формату, ни за које групације. И сад смо задовољни, ово нам дође баш као животни хир, јер је постала привилегија свирати овакву музику и да има публике, поручио је Живковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here