ДАНКА КОВИНИЋ НА ЛИСТИ ОЛИМПИЈСКИХ СТИПЕНДИСТА

Поред једриличара Миливоја Дукића учесника Олимпијских игара у Лондону 2012, Рију 2016 и Токију 2021 још један врхунски новски спортиста тенисерка Данка Ковинић биће стипедниста Олимпијског комитета Црне Горе за перид до Олимпијских игара у Паризу 2024. године.

Најбоља црногорска тенисерка је једна од осам за које је ЦОК обезбиједио олимпијске стипендије преко Фонда Олимпијске солидарности, за период до краја Игара у Паризу 2024. године.

Душан Симоновић, предсједник ЦОК-а, казао је да су стипендије обезбијеђене на основу препорука националних спортских савеза, за најбоље спортисте и спортисткиње у индивидуалним спортовима за кандидате за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.

  • Можемо бити поносни што је Фонд Олимпијске солидарности прихватио приједлог да стипендира осам наших спортиста. Поред Марије Вуковић и Данке Ковинић, стипендије ће добијати и Данијел Фуртула, Томаш Ђуровић,(атлетика Миливој Дукић (једрење) , Јована Пековић,(карате Петар Лијешевић и Бојана Гојковић (бокс). Као и претходних година трудили смо се да испоштујемо и родни баланс, те ће једнак број спортиста и спортискиња добијати стипендије казао је Симоновић.

    Данка Ковинић је истакла да је одлука о стипендирању вјетар у леђа и да осјећа истинску подршку на челу са предсједником ЦОК-а Симоновићем

    Подсјећамо, Данка Ковинић била је учесник Олимпијских игара 2016 у Рију . Изборила је и право наступа на одложеним играма 2021 али због повреде морала је отказати учешће. Олимпијске игре почињу 26 јула 2024. На програму су 32 спорта, а током 19 дана спортисти и спортисткиње ће се такмичити на 329 спортска догађања.
  • Једини нови спорт на програму за Париз 2024. је брејкинг, а ријеч је о универзалном такмичењу спорта и плеса. Херцегновска спортска јавност по традицији највише очекује од ватерпола. А за очекивати је да ће спортисти из Боке обезбједити наступ у једрењу, тенису, можда и стрељаштву летеће мете и добијање специјалне позивнице за пливање а да ли ће она припасти пливачима Јадрана или Будве остаје да се види зависно од резултата у наредне двије године.

    Церемонија отварања је планирано да се одржи на отвореном, на ријеци Сени, а организатори се надају да ц́е хиљаде гледалаца моц́и бесплатно да уживају у догађају.

    Прошлог мјесеца је саопштено да се очекује да ће за Париз 2024. бити доступно 13,4 милиона карата – 10 милиона за Олимпијске игре и 3,4 милиона за Параолимпијске игре. Продаваће се путем нове свјетске дигиталне платформе за коју се тврди да ће омогућити већу сигурност потенцијалним купцима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here