Данијела Ђуровић предсједница Скупштине Црне Горе

Данијела Ђуровић, функционерка Социјалистичке народне партије изабрана је за предсједницу Скупштине Црне Горе. За избор Ђуровић гласало је 45 посланика нове парламентарне већине, док су три посланика СД била против.

Ђуровић је била једина кандидаткиња за ову функцију, a о њеном избору посланици су гласали тајно. Након избора Ђуровић је положила заклетву, а затим и поручила да јој је указана велика част што је, као још једна жена након двије деценије, на тој позицији.

-Увјерена сам да ћемо заједно смоћи снаге да превазиђемо подјеле дубоко укоријењене у нашем друштву, поручила је Ђуровић, у обраћању парламенту.

-На том путу морамо радити заједно и власт и опозиција, јер смо овдје сви представници грађана. Не дозволимо да нам овај период буде предизборна трка и партијска борба, већ смогнимо снаге да сви, у интересу укупног друштва, нађемо заједнички језик компромиса и помирења. У том правцу сам спремна да дам пуни допринос да Скупштина буде мјесто гдје ће се чути глас свих подједнако, казала је Ђуровић.

Додала је да ће приоритети у раду бити усвајање закона о Скупштини и Влади као и измјена изборног законодавства.

Најаваила је и да ће високо на листи приоритета бити доношење закона о попису становништва.

Посланици ДФ-а и Демократа, Уједињене ЦГ и Праве ЦГ, не присуствују данашњој сједници, као ни посланик ДПС-а Душко Марковић.

Данијела Ђуровић је звање дипломиране инжињерке менаџмента стекла  на Факултету организационих наука у Београду, а магистрирала на Природно-математичком факултету у Подгорици, одсјек биологија и стекла звање магистра екологије и заштите животне средине.

Радно искуство започела је у фирми „Генералмаркет“ д.о.о. Београд на мјесту руководиоца комерцијалне службе у периоду 1996 – 2000. године.

У периоду од 2000. до 2008. године радила је  у предузећу  „Чистоћа“ д.о.о. Херцег Нови на пословима стратешког  развоја и унапређења система квалитета менаџмента, руководиоца комерцијалног сектора и као помоћница директора. Носилац је свих битних пројеката и студија из области заштите животне средине у предузећу  и на нивоу општине Херцег Нови.

У мандату 2008 – 2012. године обављала је  послове менаџерке Општине Херцег Нови, а у периоду 2012 – 2015. године, као прва жена била је предсједница Скупштине општине Херцег Нови.

За потпредсједницу Општине Херцег Нови изабрана је 2017.  године и на тој функицији је била до 23. септембра 2020. године када постаје посланица.

Ауторка је више научних радова из области заштите животне средине и струЧна сарадница и консултанткиња из области управљања отпадом у земљи и иностранству.

Чланица је органа Социјалистичке народне партије Црне Горе од 2008 године, потпредсједница партије у периоду 2017 – 2021. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here