“Чувари формуле” вечерас у дворани “Парк”

Филмским хитом Драгана Бјелогрлића “Чувари формуле”, који ће бити приказан вечерас (понедељак, 4. децембар) почиње богат децембарски биоскопски репертоар у дворани “Парк”.

Филм говори о групи научника који у јеку хладноратовске кризе, у Институту “Винча” спроводе тајни пројекат који предводи професор Драгослав Поповић. Стицајем непредвиђених околности, они бивају изложени смртоносној дози зрачења, због чега их југословенска тајна полиција одводи на лијечење у Париз, на Клинику “Кири”. Француски докторски тим на челу са професором Жоржом Матеом закључује да је њихово стање критично и да су им дани одбројани. Он предлаже да се први пут у историји изведе деликатна и неизвјесна интервенција. Да ли је у питању експеримент над живим људима или он заиста жели да им помогне – постаје мучно питање за југословенске научнике.

У овој историјској драми са елементима трилера играју: Алексис Манети, Радивоје Буквић, Лионел Абелански, Жереми Лахерт, Оливер Бартелемy, Ен Сера, Предраг Мики Манојловић, Драган Бјелогрлић, Јуриј Древеншек и други.

Филм „Чувари формуле – ланчана реакција“ можете погледати у 20:30 у дворани „Парк“. Цијена улазнице је четири еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here