Јесен 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано, уз слаб и умјерен развој облачности. На сјеверу промјењиво облачно, током дана са дужим сунчаним интервалима. Током ноћи у већем дијелу земље повећана облачност. Вјетар слаб до умјерен промјењивог смјера, на југоистоку, током првог дијела дана умјерен до појачан, сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 4 до 14 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћај се на већини путева одвија несметано, али због ниских температура има поледице у вишим планинским предјелима. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и  неопходна. На регионалном путу Р-13 дионица Матешево-Колашин данас ће саобраћај бити обустављен од 10:00 до 14:00 сати. На аутопуту се саобраћа без измјена у режиму саобраћаја. Апелују на возаче да возе опрезно у складу са ограничењима брзине и уз држање прописаног растојања између возила.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 14 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30, вечерњи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35, 15:15 и у 20:40.  Два лета су за Истанбул, а остали су за: Краков, Љубљану, Берлин, Беч, Гдањск, Варшаву и Сабиху Гокен. Из Тивта данас само четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 7:50 и у 15:20, и „Аir Montenegro“ у 8:00 сати. Преостали лет је за Истанбул, у 11:00 сати.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 20 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 7:45. Полазак из Бара за Београд је у 19:00 сати, локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су на херцегновску Аутобуску станицу први стигли „Viena tour“ из Модриче и „Банбус“ из Београда, а следеће очекују: „Оzlem tours“ из Лесковца, „Blue line“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, „Ниш експрес“ из Ниша, „Божур“ из Суботице, „Југопревоз“ из требиња, „Ленс“ из Суботице и „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here