Црна Гора у норвешкој пријестоници: разноврсна понуда привукла велики број посјетилаца

Национална туристичка организација Црне Горе (НТО ЦГ) заједно с локалним туристичким организацијама, представила је понуду на саму у у Ослу, а организатор сајамског наступа је била је Туристичка организација Херцег Нови.

Према ријечима Далибора Вуковића из ТО ХН на годишњем састанку договорено је да будемо организатори сајамског наступа, а према ријечима Далибора Вујковића утисци су фантастични.

-Наш последњи сајамски наступ у Ослу је био још 2018. године и нисмо били сигурни шта тачно можемо очекивати ове године, узимајући у обзир и чињеницу да се овогодишње издање ТравелЕxпо-а по први пут одржава у овом формату. Позитивно смо изненађени, посјета је била заиста велика. Били смо једини излагачи из региона, што нам је дало прилику да се додатно наметнемо врло радозналој домаћој публици. На штанду није било времена за предах, што нас све јако радује. Посјетиоци су били изузетно конкретни у својим интересовањима и може се закључити да је велика већина њих информисана о Црној Гори као дестинацији, те намјерава да је посјети у блиској будућности. Било је и оних који су већ били у Црној Гори и нису штедјели ријечи хвале за нашу дестинацију. Упркос врло високом животном стандарду у Норвешкој, закључили смо да је цијена врло важна ставка при избору дестинације“, наводи Далибор Вуковић у име организатора сајамског наступа, ТОХН.

Учествовало је 166 излагача са свих континената, који су својом понудом анимирали преко 9000 посјетилаца током другог и трећег сајамског дана. Први дан сајма био је резервисан за пословне посјетиоце, на којем је поред редовних излагача учествовало 300 акредитованих представника туристичке индустрије из читаве Скандинавије.

Како истичу локалне туристичке организације, Црна Гора је изузетно атрактивна дестинација за туристе из Норвешке, те је овај сајам од велике важности за наредну сезону.

Другог дана сајма штанд Црне Горе су посјетиле двије водеће националне телевизије НРК и ТВ2, које су снимале прилог за централни дневник. Водитељ НРК је уводном говору управо истакао како ће путовања за Норвежане у овој години бити у просјеку 10,000 НОК (1000е) скупље него лани, на шта је једна од посјетитељки нашег штанда одговорила: „ове године смо одлучиле да кампером посјетимо Црну Гору и да на тај начин смањимо трошкове путовања“. Прилог са штанда Црне Горе, на којем су дате изјаве и од стране излагача, емитован је исто вече, што је додатно утицало на интересовање публике последњег сајамског дана.

Задовољство сајамским наступом изразила је и гошћа штанда ЛТО Херцег Нови Оливера Кривокапић – генерална менаџерка туристичке агенције Тренд Травел: „Сајам је био јако добро посјећен и велика је заинтересованост за Црну Гору, нарочито обалу. Самим тим што је национална телевизија урадила кратку репортажу која је емитована у суботу у 20х, могу рећи да се глас далеко чуо јер су нас већ наредног дана контактирали клијенти са сјевера Норвешке. Још једанпут све похвале туристичкој организацији Херцег Нови што је препознала важност дестинације са којом већ имамо искуства, али долазе нове генерације које желе да открију један драгуљ на југоистоку Европе који је сада доступан кроз директне летове са Тивтом, те њима морамо презентовати понуду наше земље.

Поред НТО ЦГ и ЛТО Херцег Нови, на сајму су узеле учешће и локалне туристичке организације Тивта и Бара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here