ЦРНА ГОРА У ЧЕТВРТФИНАЛУ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА МЛАЂЕ ЈУНИОРЕ

63
ФОТО: wpolo.me

Јуниорска ватерполо ререпзентација Црне Горе пласирала се у четвртфинале У17 Европског првенства на Малти. До сјајног резултата млади репрезентативци дошли су захваљујући ремију са Италијом у посљедњем колу од 9:9 (3:1, 2:3, 2:3, 2:2), након побједа над Украјином 26:2 и Холандијом од 8:7.

Изабраници Милана Ћировића су испунили главни циљ, пласман међу осам најбољих, а за ривала у четвртфиналу, у четвртак од 19 сати, имаће бољег из окршаја Грчке и Румуније, саопштено је из Ватерполо и пливачког савеза.

Наши момци су водили током цијелог меча, имали у више наврата и два гола предности 3:1, 4:2, 6:4, али је Италија успјела на три минута до краја да преокрене и поведе 9:8. Ипак, на пет секунди до краја голман Бјелица, из сјајно одрађене акције, постиже гол за изједначење и заслужени пласман у четвртфинале.

Три гола постигао је Бошковић, два Лазар Вукићевић, а по један Бјелица, Вучковић, Вукшић и Баштрица.

Тренер Милан Ћировић био је задовољан резултатом, који је, како је казао, дошао  као награда за добре партије на такмичењу.

– Испунили смо главни циљ, пласман у четвртфинале, којим смо обезбиједили пласман на Свјетско првенство наредне године. Тежак меч против фаворизоване Италије, али су момци још једном пружили максимум и показали како се бори за државу. Имамо дан паузе, да се добро одморимо и припремо за четвртфинале, гдје нас највјероватније чека Грчка. О њима је сувишно говорити, фаворити су у том мечу, али оно што сам сигуран је да ће момци дати и посљедњи атом снаге да направе још већи резултат – казао је он.

На Ћировићевом списку за ово такмичење налази се 15 играча: Андрија Бјелица, Данило Драговић, Владан Вукићевић, Неђо Баштрица, Млађан Јановић, Павле Кривокапић, Милош Вукшић, Балша Вучковић, Душан Вуковић, Лазар Вукићевић, Днило Кривокапић, Марко Бошковић, Крсто Томашевић, Немања Морачанин и Мелдин Хаџић.

У стручном штабу су још тренери Никола Мијановић и Миодраг Мировић и физиотерапеут Иван Боровић. Црногорски судија на овом такмичењу биће Веселин Мишковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here