Црна Гора слабија од Грчке

Foto: Arhiva wpolo.me

Репрезентација Црне Горе у утакмици за пету позицију поражена је у Загребу од вицепрвака свијета репрезентације Грчке 15:10 (6:2, 2:3,1:2 ,3:6) и завршила је на шестом мјесту, што је за позицију бољи пласман од првенства у Сплиту 2022. године.

Лош почетак је ријешио утакмицу, одбране скоро није било, те је Грчка послије прве дионице водила 6:2. Укропина и саиграчи се нису предавали и за кратко су показали квалитет, Када је Мирослав Перковић смањио огромну предност на  -1 (8:9) изгледало је да ће доћи до преокрета. Погађане су пречке, стативе, а онда се у финишу утакмице догодио нови пад што је носилац бронзане медаље из Фукуоке искористио и постигао високу побједу.

Голове за Црну Гору постигли су: Констанин Аверка, Алекса Укропина, Марко Мршић по два, Драшко Бргуљан, Мирослав Перковић, Ђуро Радовић, Василије Радовић по један. Код  Грчке, Константинос Генедијунас је постигао  четири, Никола Гилас три, Димитриос Николаидис, Стилијанос Агриропулос по два гола.

Изабраници Владимира Гојковића немају времена за одмор, као ни селекција Грчке и Србије, јер већ 5. фебруара креће Свјетско првенство у Дохи. За разлику од Грчке, Црна Гора и Србија немају визу за Олимпијске игре, до које ће настојати да стигну на планетарној смотри, а интересантно је да су у истој – Ц групи.

На мундијалу у главном граду Катара се дијеле последње четири визе, а мјесто на Олимпијским играма су већ обезбједиле селекције Француске, Мађарске, Грчке, САД-а, Јапана, Аустралије, Јужне Африке и првак из Загреба селекција Шпаније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here