Млади излијечени од рака на Регионалној конвенцији у Босни и Херцеговини

Лого / Регионална конвенција младих излијечених од рака

Наставак пројекта Удружења родитеља дјеце обољеле од канцера „Fenix  Црна Гора“ под називом  „Златна подршка кроз социо-економско унапређење рањивих група“ подржан је одлуком о расподјели средстава за финансирање пројеката НВО за 2023. годину из буџета Општине Херцег Нови.

Млади из Босне и Херцеговине домаћини су регионалне конвенције која подржава више од 60 младих људи који су у дјетињству боловали од неке малигне болести. Излијечених 50 младих од рака из цијеле регије подијелили су своју причу и борбу са овом опаком болешћу и упозорили на важност раног откривања и почетка лијечења.

Четврти дан и уједно посљедњи дан са активностима Регионалне конвенције младих излијечених од рака био је јако поучан, али и забаван.

Kренуо је са преважним предавањем са др. Лорном Задравец  Залат са Онколошког института Љубљана, која је причала на тему праћења касних посљедица лијечења код адолосцената и људи млађе животне доби у којем има искуства 30 година.

Након предавања су се упутили у Јаворов До на Бјелашници гдје су младиЦе уз разноразне авантуристичко-спортске активности уживали у боравку на планини.

Одржана је мотивациона радионица са психологињама Алдином Селимагић-Шљиво и Сабином Думан, али и римску дискусију на балкански начин са докторицама на тему интегрисања follow up програма у њихове матичне средине. Била су ово корисна четири дана, испуњена дружењем, размјеном искустава, љубављу и забавом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here