Чланице „Цвркутића“ успјешне на фестивалима „Шкољкице“ и „Миња Субота“

Весна Вучуровић и Тара Килибарда - Фото Фб

Весна Вучуровић и Тара Килибарда, чланице херцегновског дјечјег хора „Цвркутићи“ освојиле су треће мјесто у својим категоријама на 16. Међународном дјечијем фестивалу “Шкољкице” који је одржан у Новом Саду,

Весна се представила пјесмом “Купусаро моја драга”, за коју је текст написао Анђелко Ердељанин,  композицију Лидија Ивановић, а аранжман је урадио Јован Вучур. Тара је извела пјесму «Зачин», ауторка  текста је Соња Падров Тешановић, а композицију је писао Божидар Вучур.

А на првом фестивалу „Миња Субота“ који је одржан у онлајн формату чланице „Цвркутића“ освојиле су пет награда. Лена Јакшић, која се представила пјесмом „Другарска пјесма“ а по избору пјесмом „Прича о звезди“, освојила је прво мјесто са 100 поена. Јована Новичић пјевала је „Телефонијаду“ и пјесму по слободном избору „Док спава андјео“ такође је освојила прво мјесто са 95 поена. Јелена Вучуровић са пјесмама „Ишли смо у Африку“ и по свом избору „Сијај, сијај звездице“ освојила је 87 поена и друго место;

Фестивал „Миња Субота- фото Фб

Весна Вучуровић се представила композицијом „Деца су украс света“, а по избору „Иза дуге“. Освојила је друго мјесто и 81 поен.

Лана Кишић (7 год) отпјевала је „Слон лепотан Дондолан“ и по избору „Звездана путовања“, а припало јој је треће мјесто са 78 поена.

Завршница фестивала и свечана додјела диплома одржана је на дан рођења Миње Суботе, 8. новембра у Дечјем културном центру Београд. Публика је имала прилику да чује интерпретације познатих пјесама уз које су одрастале многе генерације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here