ЦЕДИС донирао средства болници “Васо Ћуковић“ за набавку стерилизатора

Црногорски електродистрибутивни систем  наставља да унапређује и помаже важне животне сегменте и тиме доприноси бољем квалитету живота како појединаца у њој тако и заједници у цјелини, саопштено је из ове компаније.

Јуче је у Рисну додијељена донација ЈЗУ Специјалној болници за ортопедију, неурохирургију и неурологију “Васо Ћуковић“, као својеврсна потврда опредјељењу Компаније да ће здравствени систем бити међу приоритетима када је у питању улагање у заједницу у којој послује ЦЕДИС.

Уговор о донацији вриједан 3 630 еура за набавку два стерилизатора Titanox,  потписали су Владимир Ивановић, в.д. извршног директора Црногорског електродистрибутивног система и доктор Владо Поповић, директор Специјалне болнице за ортопедију, неурохирургију и неурологију “Васо Ћуковић“.

-Наша компанија се труди да доприноси, не само квалитетним сервисом дистрибуције електричне енергије, што нам је основна дјелатност, него и спремношћу да будемо од помоћи свима који раде за добробит црногорског друштва, а здравствене установе, попут Болнице у Рисну, свакако су од прворазредног значаја за нашу заједницу. Болница “Васо Ћуковић” је од  свог настанка препознатљива по стручности и квалитету  услуге, па је тиме задовољство да смо дио ове приче, још и веће. Даривање другоме и даривање за добробит заједнице је основна људска вриједност а улагањем у ову здравствену установу чувамо и сјећање на њеног оснивача и добротвора Васа Ћуковића, коме је даривање другима било животна водиља. Вјерујем да ће куповина стерилизатора за које је новац опредијељен  болничку услугу учинити још квалитетнијом – истакао је Владимир Ивановић, извршни директор ЦЕДИС-а.

Директор ЈЗУ Специјална болница за ортопедију, неурохирургију и неурологију „Васо Ћуковић“, др Владо Поповић захвалио се на подршци изразивши посебно задовољство што ће донирана средства бити употријебљена за набавку неопходне опреме.

-Донација је испунила своју мисију и оправдала очекивања наше установе. Донирана средства доприносе подизању нивоа квалилтета пружања здравствених услуга нашим пацијентима и бољим условима за рад запосленима. Ви сте препознали наше потребе, као и потребе других здравствених установа у Црној Гори, ваша друштвена одговорност, исказана на овај начин, је на добробит свих. Набавком стерилизатора Специјална болница ће додатно осавременити приступ лијечењу и створити услове и амбијент какав доликује њеном реномеу и какав заслужују њени пацијенти. А наша професионалност и посвећеност у лијечењу свих пацијената доказ су да запослени у нашој установи заслужују добре услове за рад – истакао је др Поповић, директор ЈЗУ Специјална болница за ортопедију, неурохирургију и неурологију „Васо Ћуковић“.

И  претходне години ЦЕДИС је опредијелио донацију у вриједности од преко 8 000 еура болници “Васо Ћуковић” и тако  подржао напоре установе за набавку неопходних инструмената за хирургију кичме. Не треба се заборавити да је и сама болница  изграђена захваљујући донацији једног од највећих доброчинитеља са наших простора, Васа Ћуковића, чије и носи име.

Црногорски електродистрибутивни систем од свог настајања прије осам година, на различите начине помаже унапређењу заједнице а нарочиту пажњу посвећује здравственом систему. Напомињемо да је ЦЕДИС и ове године кроз разне пројекте, осим болници “Васо Ћуковић”, помогао и пружио  подршку Дому здравља Главног града, Клиници за онкологију и радиологију, Клиничком центру Црне Горе и другим.

Служба за корпоративне коминикације – ЦЕДИС

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here