ЦДПР НА СУСРЕТУ ВИНАРА У ЦАВТАТУ

Представници Црногорског друштва за борбу против рака (ЦДПР) учествовали су на 31. Међународном сусрету винара „Сабатина 2021”, који је одржан у Цавтату.

Представници ЦДПР-а представили су едукативни материјал „Грожђе – храна и лијек” и „Вино – храна и лијек у којима су објашњена сва љековита својства грожђа и вина, састав и користи, превентивно дејство у борби против разних обољења, укључујући канцер и обољења срца и крвних судова.Током сусрета у Хотелу „Кроатиа“ у Цавтату приређен је велики број програма, као и округли сто о задругарству. Одржана је и традиционална радионица о вину проф. др Бернарда Козине „Wine Gastro Show” и представљање нове књига о виновој лози и вину Сабатине. За учеснике је организован обилазак виноградарско – винарских и културно – историјских дестинација Дубровачко – неретванске жупаније (Локрум, Дубровник, Конавле), као и ручак у Мјесном дому Груда у Конавлима.

Последње вечери сусрета након свечаног уручивања признања за квалитет и изглед, као и проглашења шампиона Сабатине 2021., одржан је Бал шампиона уз презентацију и дегустацију шампионских вина Сабатине. Последњег дана у посјећена је Винарија Црвик.

Међународни сусрет „Сабатина 2021” је истовремено био прилика да ЦДПР, које пропагира правилну и здраву исхрану, уз здраве стилове живота и константну физичку активност представи своје дјеловање. Истовремено наглашавамо да је превенција на овај начин уз правилну и здраву исхрану, као и сталну физичку активност први и основни штит у борби против ове опаке болести, саопштавају из овог Друштва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here