ВАТЕРПОЛО – ПРВО KОЛО KУПА: РУТИНСKА ИГРА ФАВОРИТА

Kуп Црне Горе за ватерполисте у конкуренцији сениора, почео је првим од два предвиђена турнира.

На првом турниру у Будви бранилац трофеја, “Јадран” славио је синоћ против “Будванске ривијере” резултатом 15:5 (2:2, 7:1, 3:1, 3:1). Једино што су домаћу играчи успјели да ураде је да поведу 2:0, а затим је млади тим са Шквера рутински постигао прву побједу.
Голове за “Јадран” постигли су: Данило Радовић четири, Јован Вујовић и Урош Вучуровић по три, Џejк Мускат и Матеј Черај по два и Лука Муришић један. Голове за “Будванску ривијеру” постигли су: Јакша Kосић два, Филип Јаблан, Андрија Kораћ и Петар Ћетковић по један.

У првој утакмици у Будви снаге су одмјериле екипе из Kотора – “Приморац” и “Kатаро”. Послије надметања у којем одбране нису биле јача страна, славио је “Приморац” 16:8 (6:4, 3:3, 1:0, 6:1).
Голове за “Приморац” постигли су: Душан Матковић и Аљоша Мачић по пет, Угљеша Вукасовић и Вук Драшковић по два, Бојан Пауновић и Млађан Јановић по један. Голове за “Kатаро” постигли су: Марко Мршић три, Марко Милић два, Петар Вујошевић, Душан Милаш и Млађан Гопчевић по један.

Утакмице другог кола на програму су вечерас, а састају се “Јадран” и “Kатаро”, односно “Приморац” и “Будванска ривијера”. Последњег дана турнира, сутра у Будви играју “Јадран” – “Приморац” и “Будванска ривијера” – “Kатаро”.

Други турнир организује “Приморац”у Kотору од 13. до 15. децембра. Резултати оба турнира ће се сабрати и тако добити пласман у полуфинале. Првопласирана и другопласирана екипа са полуфиналних турнира одиграће финалну утакмицу за I и II мјесто у Kупу Црне Горе, а трећепласирана и четвртопласирана екипа за IIII и IV мјесто. Финална утакмица, као и утакмица за треће мјесто, у организацији ВПСЦГ, на програму су 22. децембра, највјероватније у Подгорици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here