ЦБ ХН: Процесуирана током љета 102 кривична дјела  

Зграда ЦБ ХН

Током љетних мјесеци припадници Центра безбједности Херцег Нови процесуирали су 102 кривична дјела, међу њима седам из области крвних деликата, 24 имовинског криминалитета, 14 из области привредног криминалитета, шест кривичних дјела из области насиља у породици и 10 кривичних дјела изазивања опште опасности, подметањем пожара.

Руководство Станице криминалистике Центра безбједности Херцег Нови, ову туристичку сезону оцијенило је релативно мирном, а стање безбједности у граду као веома повољно.

Митар Тадић

 У области крвних деликата најчешћи су били случајеви разбојништва, казао је за РТХН руководилац Станице криминалистике ЦБ ХН Митар Тадић:

–  Тешко убиство, нажалост, које се десило у Херцег Новом и убиство у покушају и  сва кривична дјела су расвјетљена.  Из области сузбијање уличне продаје дроге  процесирано  је шест лица, поднесено је шест кривичних пријава, седам прекршајних пијава. Пронађена је опојна дрога марихуана, кокаин и амфетамин, навео је Тадић.   

Службеници Центра безбједности  у сарадњи са полицијом опште надлежности и овог љета координисано су радили на сузбијању криминалитета.

– Спровођене су мини блокаде, контроле угоститељских објеката, конторле безбједносно интересаних лица и других лица, која су повратници у вршењу свих облика кривичних дјела. За насиље у породици поднесене су 43 прекршајне пријаве, тј. 30 лица је лишено слободе, по члану 36 Закона о заштити од насиља у породици, казао је Тадић.

 Ове сезоне су изостали неки од прекршаја, који су карактеристични за туристичку сезону:

–  Није било тзв. тешких крађа са плажа, на дрзак и опасан начин или провала у викенд станове и куће. Није регистрован ни један случај, тако да по питању тог дијела криминалитета, можемо бити задовољни,  оцијенио је Тадић.

 Он напомиње да су опсежне припреме службеника Центра безбједности уочи туристичке сезоне допринијеле да љето у нашем граду прође без већих инцидената, нарочито, у угоститељским објектима. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here