ЦБ – фокусирани на контроле у школама у циљу  превенције вршњачког насиља

У претходном периоду није било регистрованих случајева вршњачког насиља у зони надлежности Центра безбједности Херцег Нови.

Према ријечима шефа Станице криминалистичке полиције Центра безбједности Херцег Нови Митра Тадића, надлежности службеника полиције у области контроле и превенције вршњачког насиља у школама, дефинисане су Акционим планом, чему је допринијела и добра сарадња са школама: 

– У односу на превенцију вршњачког насиља међу малољетницима, полицијски службеници овог одјељења безбједности, спроводе конкретно мјере сходно плански дефинисаним процедурама. У конкретним случајевима врши се обилазак школа. Обављени су разговори и договори са директорима школа, психолозима школа и Центром за социјални рад, гдје ће се формирати тимови, у смислу праћења одређених лица, која исказују појавне облике насиља према својим друговима. Биће обезбјеђени обилазак полицајца и инспектора у цивилу, који ће надгледати понашање ученика и дјеловали, како би појавне облике вршњачког насиља спријечили, навео је Тадић.     

Тадић додаје и да у претходном периоду није било регистрованих случајева вршњачког насиља у нашој Општини.  

 – На територији Општине Херцег Нови нема конкретно израженог вршњачког насиља. Може се рећи да је оно у фази мировања, оцијенио је Тадић.   

Сарадња са запосленима у образовним установама у нашем граду је на високом нивоу.

– У овом дијелу постоји са школама двосмјерна комуникација, она је јасна и континуирана, тако да у сваком моменту добијамо повратне информације за потребе нашег дјеловања, сматра Тадић.  

 У циљу превенције вршњачког насиља службеници Центра безбједности, осим са школама, редовно сарађују и са запосленима у Центру за социјални рад.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here