Бројним активностима успјешно спроведена овогодишња кампања „Кад пијем не возим“

На Свјетски дан одговорне конзумације пива успјешно је завршена овогодишња кампања „Кад пијем не возим“  коју је Управа полиције Црне Горе традиционално организовала са Пиваром „Требјеса“.

– Прије свега превентивним дјеловањем Управа полиције је у саобраћају подсјећала возаче на важност одговорне конзумације алкохола, те да волан и алкохол никако не иду заједно. Припадници саобраћајне полиције заједно са промотивним тимовима Пиваре „Требјеса“ су у Подгорици, Будви и Никшићу возачима дијелили промо материјале кампање као подсјетник на важност одговорног понашања у саобраћају.

Кампањом смо свим возачима који конзумирају алкохол послали јасну и директну поруку  „повуци ручну“  у нади да ће сваки сљедећи пут када буду конзумирали алкохол изабрати алтернативан, али безбједан начин да се врате кући и избјећи да сједну за волан без обзира на концентрацију алкохола у крви, чиме ће спријечити нежељене посљедице саобраћајних незгода и тиме заштитити свој живот, као и животе осталих учесника усаобраћају, поручили су из Управе полиције.

Менаџерка за корпоративне послове у Пивари „Требјеса“, Наталија Ђордан истакла је допринос свих партнера кампање и захвалила Управи полиције на дугогодишњој сарадњи и подршци која траје већ 15 година.

-Иза нас је врло успјешна и интензивна кампања кроз коју смо, заједно са Управом полицијом и другим партнерима који су нам се прикључили, указали на ризике вожње у алкохолисаном стању. Порука о одговорној конзумацији ове године је послата кроз више различитих канала комуникације, укључујући друштвене мреже, радио рекламу и outdoor кампању. Захвалност дугујемо службеницима Управе полиције који су натерену, превентивно дјеловали и утицали на додатно подизање свијести о овој теми и пружили квалитетну подршку нашим промо тимовима“ , казала је Ђордан.

Овогодишњу кампању Пивара „Требјеса“ почела је донацијом пет алкометара Управи полиције почетком августа, а за 15 година колико траје, компанија је донирала преко50 алкометара овој институцији.

Управа полиције је током августа извршила алкотестирање 20.824 возача, од којих је њих1.446 пронађено да возилом управља под дејством алкохола. Због вожње под дејством алкохола у организму у концентрацији већој од 1г/кг саобраћајна полиција је током августа лишила слободе 449 возача. Поднијето је 449 прекршајних пријава и издато 997 налога за плаћање новчаних казни возачима који су возилима управљали поддејством алкохола. Управа полиције ће и у наредном периоду наставити са превентивним активностима иуказивањем на важност одговорног понашања у саобраћају,саопштено је из Управе полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here