Екипа „Palikuća Company“ побједник 11. „Big game fishing“ турнира

Најуспјешнија екипа на такмичењу

Након три узбудљива дана такмичења у лову на туне, сабљарке и остале трофејне рибе, завршен је 11. Међународни турнир „Big game fishing“ Херцег Нови, шампионски пехар освојила је екипа „Palikuća company“ (Душан Паликућа, Драган Ожеговић, Дамир Миловић, Далибор Блажинчић, Данијел Роловић и Глиго Марић) из Херцег Новог, која је сакупила 514,03 бода.

Како је истакао капитен Душан Паликућа херцегновски „Big game“ је фантастична реклама за град, учествују од првог дана, а овога пута су успјели да, уз мало рибарске среће, освоје прво мјесто.

Освајачи првог мјеста – „Palikuća company“

-Учествујемо на овом турниру дуги низ година, од самог почетка. Ове године смо, уз мало и рибарске среће освојили прво мјесто. Имали смо два прелијепа улова првог и другог дана. Све је било прелијепо, послужило нас је и вријеме, и такмичење је било успјешно. Ми немамо неког искуства у „Big game“ турнирима, али смо мој отац и ја, као и наши другови, велики љубитељи риболова и волимо да учествујемо када се то дешава у Херцег Новом, јер због недостатка времена и много обавеза не можемо да учествујемо на сличним такмичењима у региону и шире. Могуће да ћемо се некад опробати и ван наших вода, али херцегновски „Big game“ се не пропушта, јер ова организација и све што ради Рацо Гардашевић је стварно нешто фантастично за град, и надам се да ће бити сваке године, као што и јесте, све више учесника. Дужење је прелијепо и прелијепа је реклама за град, поручио је Паликућа.

Екипа „Boka hills“ је освојила два пехара – за друго мјесто са 281,87 бодова и за највећу рибу, коју је капитен Ђорђе Радонић, уловио последњег дана такмичења.
Најмлађи члан екипе Матија Чепрнић истиче да је управо захваљујући њему заволио море и рибање, којим је уз стрица почео да се бави од дјетињства.

Екипа „Boka hills“ – највећи улов

-Било је савршено, адреналин нас је ударио кад је ударила и туна. Хвала мојој екипи, хвала организаторима на овако лијепом догађају, а највише желим да се захвалим мом стрику Ђорђу Радонићу, капитену екипе, који ме је увео у овај спорт и у наутику.

И капитен екипе, Ђорђе Радонић, има само ријечи хвале за организаторе „Big game“-а , на коме редовно учествују, а за РТХН је открио и како је изгледала његова борба са највећим овогодишњим уловом – туном тешком 47 килограма.

Другопласирана екипа „Boka hills“

-Ове године смо били успјешни, прошле године нисмо, прије двије-три године јесмо, али сад смо имали највећу рибу, што је успјех. Борба са туном је ишла релативно брзо. Била је велика, али смо је брзо савладали јер смо били на граници са хрватским водама. Бојали смо се да не уђемо у хрватске воде да не би било проблема и због организације и због међуграничног пролаза, тако да смо је баш брзо извукли. Било је ризично, али успјешно. Захваљујем свима на организацији, поготово Рацу Гардашевићу, који се једини труди да ово одржава, као и момцима из Градске луке који су нас јако лијепо угостили и подржали, и надамо се да ће оваквих догађаја бити и убудуће, поручио је капитен екипе „Boka hills“ у којој су још били Слободан Сантрач, Мишо Вукоровић и Норвежанин Тронд Руд.

Такмичење је затворио Др Милан Цолић, капитен трећепласиране екипе екипе „Dr Big game“ (332,20 бодова), у којој су и доктори Марко Цолић, Константин Цолић, Марко Миросављевић и Мирослав Вукосављевић, не кријући одушевљење што су, први пут освојили пехар на „Big game“- чији је један од оснивача и редовни учесник.

Трећепласирана екипа „Dr Big game“

-Заиста је дивно делити са вама ову радост и ове вечери свих 11 година. Хвала небесима на ова три дана, имали смо заиста дивно време. Улов је могао да буде нешто богатији, али било је такмичења, било је извлачења рибе, било је и ломљења штапова, било је узбуђења, било је адреналина а, наравно, да има и умора. Срећан сам што сам, после толико година, и ја са својом екипом постао власник једног пехара за освојено треће место. Риболов нас учи да морамо да поштујемо стрпљење и упорност, што сте поклазали сви за ових 11 година. Пресрећан сам, такође, што је поново покренут и „Little game“ и што на њему учествовало преко 40 дјеце, истакао је Др Цолић, поклонивши дио награде – ваучер од 200 еура за риболовачку опрему за организацију „Little game“ такмичења идуће године.

На свечаности су додјељени пехари и освајачима прва три мјеста на „Little game“-у, које им је уручио представник Туристичке организације Херцег Нови Василије Ћуковић.

Првопласирана екипа на „Little game-„у – КСР „Игало“

На овогодишњем такмичењу учествовала је 21 екипа из Црне Горе и Европе, а уловљено је укупно 11 трофејних риба. Последњег дана такмичења, осим екипе „Boka hills“, и екипа „Предатор“ из Будве је уловила туну тешку скоро 28 килограма, а обје су спремљене и послужене гостима на свечаној вечери.

Клуб „Big game fishing“ из Херцег Новог и Савез са спортски риболов на мору Црне Горе организатори су овог такмичњa, уз покровитељство Туристичке организације и подршку многобројних спонзора.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here