Бројни вјерници присуствовали литургијским службама за Бадњи дан

Црква Св. Спаса на Топлој

Након Свете литургије на Бадње јутро, свештенство je благословити бадњаке.  Вјерници у   парохијским  цркавама  приложу бадњаке, запале свијећу и помоле се Богомладенцу Христу за здравље и напредак своје породице и својих ближњих.

У присуству бројних вјерника, Света  литургија је служена  у Манастиру Савина, Цркви Св. Архангела Михаила на Белависти;  Манастиру  Цркви Рођења Пресвете Богородице у Мојдежу и Цркви Светог Архиђакона Стефана на Каменом и другим храмовима.

Црква Св. Спаса

Свечано је данас било и у Цркви Светог Спаса на Топлој гдје се окупио бројни вјерни народ на Светој литургији поводом Бадњег дана.

Послије Вечерње службе у портама цркви налагаће се бадњаци, уз пригодан програм којим се симболично најављује Рођење Исуса Христа.

Бадњаци ће бити налагани у поратама  Цркве Св. Варваре на Мокринама у 15:00 часова; Цркве Светог Спаса у Мојдежу у 16:00 и Цркве Св. Архиђакона Стефана на Каменом у 16:00. Поред Манастира Савина и Цркве Св.Архангела Михаила на Белависти бадњаци ће бити налагани у 18:00 и код Цркве Светог Спаса на Топлој у 20:00 часова.

Света литургија у поноћ на Божић биће служена у Цркви Св. Спаса на Топлој и Цркви Св. Архангела Михаила на Белависти.

Сутра  на Божић (субота;  7. јануара)  Божићна литургија у Манастиру Савина и Цркви Св. Ђорђа на Топлој почеће у 7:00; док ће Света  литургија од  9:00 бити служена у црквама Св. Спаса на Топлој и Светог Архангела Михаила на Белависти. Вечерња служба  у Манастиру Савина и у Цркви Св. Спаса на Топлој почиње 17:00 , док ће у  Цркви на Белависти  почети у 18:00 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here