Божићна акција Фондације „Човјекољубље” при ЦО Топаљско-херцегновској

Поводом празника Рождества Христовог, чланови новооснованог огранка Добротворне фондације Митрополије црногорско-приморске „Човјекољубље” при Црквеној општини Топаљско-херцегновској, настављајући лијепу прошлогодишњу праксу и ове су године организовали прикупљање и подјелу помоћи  житељима Херцег Новог, који су у тешком материјалном стању.

Како је саопштено из Митрополије Црногорско приморске, ово Добротворно удружење у Херцег Новом основано је на иницијативу групе честитих и вјерујућих људи, који су имали жељу и намјеру да њихов братољубиви труд буде оствариван са благословом Цркве. Преко свога пароха, протојереја Владана Пантелића, а уз сагласност Црквене општине Топаљско-херцегновске и Архијерејског намјесништва херцегновског, они су се обратили Високопреосвећеном Митрополиту г. Јоаникију, са молбом да за горе речено добију његов архипастирски благослов. Високопреосвећени Митрополит Јоаникије је са радошћу изашао у сусрет њиховој молби, и концем прошле године дао свој благослов да убудуће дјелују у оквиру митрополијске Добротворне фондације „Човјекољубље” – огранак при ЦО Топаљско-херцегновској.

Подјела божићне помоћи за четрдесет породица је уприличена 4. јануара 2023. године, а спровели су је чланови овог  Добротворног удружења. Они су обишли домове потребитих породица и лично им уручили поклон пакете, са искреном жељом да у миру и радости проведу наступајуће Божићне празнике.

Црквена општина Топаљско-херцегновска и Архијерејско намјесништво херцегновско захваљује члановима добротворног удружења, као и свим предузећима и људима добре воље који су овај подухват помогли својим несебичним прилозима, желећи свима да им Новорођени Богомладенац стоструко узврати сваким небоземним даром за показану љубав према ближњима!

                                          Митрополија Црногорско – приморска

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here