БИЈЕЛИЋ: БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ

Обилне падавине и јак вјетар, промјенљивог смјера, нису проузроковали веће посљедице на јавним површинама. Захваљујући благовременим и координисаним активностима комуналних служби није било интервенција, док у Кол служби Општине 19800 нису забиљежене пријаве грађана на евентуалне посљедице лоших временских прилика, казао је за РТ ХН в.д. начелник Комуналне полиције Зоран Бијелић:

– Није било пријава током ноћи ни данас, нити потребе за интервенцијом приликом обиласка терена. Можемо констатовати да је на вријеме све очишћено и  припремљено за сезону киша. Припадници Комуналне полиције редовно поступају  по питању пријава, контроле и одржавања комуналног реда, казао је Бијелић.

Иако је прошла туристичка сезона, комунални полицајци и даље раде у три смјене:

– Трећа смјена се завршава у три часа након поноћи. Смањен је број службеника, један дио њих је након сезоне узео годишње одморе, а они који раде имају више посла јер треба „покрити“ три смјене, навео је Бијелић.

Изражен проблем током љета и ван сезоне је непрописно паркирање и неправилности у саобраћају:

– Током зимског периода тај проблем је изразит у Његошевој улици, на потезу од Новљанке до центра града, док је током сезоне доминантан и у осталим дијеловима општине. Ово можемо истаћи као проблем са којим се суочавамо свакодневно. У ноћним часовима акценат је на контролама рада угоститељских објеката. Са аспекта сарадње са угоститељима, можемо похвалити да се поштује одлука рада локала до један час послије поноћи, оцијенио је Бијелић.

Недавно је јединствена Служба комуналне полиције и инспекцијских послова подијељена у два ресора.

– Координација у свим облицима дјелатности постоји између ове двије службе, јер не могу да функционишу једна без друге, да би се одрадила контрола на најбољи могући начин. Јесмо раздвојени као служба, али сарадња је  добра, а тако мора да буде и убудуће. У већини случајева када дође пријава путем Кол центра, на лице мјеста, обично, излази комунална полиција. Ако се не може одмах из пријаве утврдити о каквом се  пробелму  ради, у том случају комунални полицајци (ако није из њихове надлежности) пријаву прослијеђују надлежном инспектору на даље поступање, објаснио је Бијелић.

И контроле ауто – превозника и такси возила је у домену Службе за инспекцијске послове, док Комунална полиција пружа асистенцију и у том сегменту дјеловања.    

АПЕЛИ

С обзиром да је сезона киша позива грађане да обрате пажњу на одводњу и стање канала испред својих кућа и зграда – да би било што мање плављења и излијевања воде.

Такође, моли возаче да не ометају одвијање саобраћаја, нарочито, у јутарњим часовима када је повећан прилив возила у центру града , те апелује да користе гаражу у центру у што већем броју – да би омогућили несметан проток, посебно, одвијање јавног градског превоза и долазак ђака на вријеме у школе, посебно, у јутарњој и послијеподневној смјени.

У наредном периоду интензивираће састанке и координацију са  комуналним службама и предузећима, како би зимску сезону дочекали што спремније и опремљеније, посебно, у залеђу ка Ситници, Врбању, Дугуњи.    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here