Брдска трка на Подима у недељу

Међународна брдска ауто трка Поди Меридиан 2023 (МБАТ Поди Меридиан 2023) и КУП, осми пут, одржаће се у Херцег Новом на Подима од 29.09. до 01.10.

На овогодишњој МБАТ Поди Меридиан 2023 очекује се око 100 такмичара/возача из Црне Горе, Хрватске, БиХ, Србије, Албаније, Македоније и Италије. Такмичари ће се за МБАТ и КУП  опробати на стази дугачкој 4.465м.

Божидар – Бошко Радовић, директор трке, казао је за РТХН да ће такмичари овогодишњу МБАТ и КУП возити на дужој стази него што је то било претходних година.

– Трка је ове године захтјевнија и у финасијском и у организационом смислу, али то је оно што смо као организатори очекивали, јер то је и показатељ да је традиционална МБАТ Поди из године у годину све боља и квалитетнија. У прилог томе је и чињеница да сваке године имамо већи број такмичара, као и то да су, подсјећам, прошлогодишњу трку посматрали  представници Међународне аутомобилске федерације – ФИА на њихову иницијативу, истакао је Радовић. Казао је и да ће ове године бокс за возила и такмичаре бити на новој локацији, у близини старта стазе, у Мељинама.

Радовић је додао и да ће на предстојећем спортском догадјају, први пут у Црној Гори, бити организовано и такмичење Олдтајмера.

-Драго нам је што је Савез Олдтајмера, као и њихов представник Жељко Кнежевић препознао значај Међународне брдске трке на Подима, тако да све љубитеље аутомобилизма, поред традиционалне МБАТ, очекује и трка Олдајмера, која се први пут организује у нашој земљи, нагласио је Радовић.

Важности спортског догађаја допринијеће и присуство актуелних референтних црногорских возача као што су: Жељко Бато Банићевић, Василије Јакшић (шампион Европе у двије категорије), Вељко Станишић (вицешампион ЦЕЗ-а 2022.), Лука Шпадијер (побједник ЦЕЗ-а 2021.), Спасоје Николић (заслужни спортиста града Херцег Новог 2022. и шампион у својој класи 2022.) најмлађа златна кацига у Црној Гори Марко Аџић, као и многи други домаћи и интернационални возачи.

Организатор МБАТ Поди Меридиан 2023 и КУП-а је АМСК-Поди Херцег Нови, који је уједно најмлађи организатор ове врсте такмичења у Црној Гори. Поред МБАТ и КУП-а, током оба такмичарска дана посјетиоци и љубитељи ауто спорта додатно ће ужвати уз богат културно-забавни програм. Ово из разлога што је МБАТ додатно препозната, поред спортског карактера, и као туристичка манифетсација, која окупља велики број туриста и љубитеља спорта.

Комплетна организација имаће пуну медијску покривеност (електронски,штампани медији) као и outdoor медији (видео BB), LIVE пренос оба дана, као и активности на друштвеним мрежама.

Генерални спонзор МБАТ Поди Меридиан 2023 је Меридиан бет, а подршку су дали и компанија Царине и Општина Херцег Нови, као и бројни пријатељи ауто спорта.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here