ПУШИЋ КЊИГУ “ПОЖЕЛИ ЗВИЈЕЗДУ ПАДАЛИЦУ” ПРЕДСТАВИЛА У ОШ “МИЛАН ВУКОВИЋ”

Професорица књижевности, књижевница Босиљка Бока Пушић, обрадовала је новом књигом читалачку публику, посебно ученике виших разреда основне школе. “Пожели звијезду падалицу” је дијело које је у рукопису настало прије неколико година, док је књижевница Пушић била на рехабилитацији у Институту “Др Симо Милошевић”.

Ученици Основне школе “Милан Вуковић”, чланови драмске секције и њихова професорица информатике, Мира Крулановић, били су најбољи сарадници својим идејама и сугестијама за коначно обликовање романа и одређивање наслова. Књижевница Пушић била је данас гошћа ученицима деветог разреда ове школе и током умјетничког часа представила настанак романа али и захвалила свим актерима настанка књиге. Представљање је организовала директорица школе Маре Вујновић, са професорицом Миром Крулановић и библиотекарком Душанком Перишић.

Ауторка је ученицима потписивала књиге а један број примјерака је остављен за школску библиотеку. Књига ће бити промовисана у оквиру програма “Празника мимозе 2022”, а средства од продаје и откупа књиге биће намјењена за помоћ болници Мељине.

О начину откупа књига, за појединце и привреду, можете се информисати у херцегновском предузећу Водовод и канализација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here