Боровница спасио ФК “Игало” пораза

Утакмицама 20. кола данас је настављено такмичење у Друго јфудбалској лиги. Екипа “Игала” је на Солилима срећно извукла бод играјући против “Подгорице” нерјешено 1:1.

Гости који се боре запласман у Прву лигу повели су поготком Јапанца Такеруа Комија у 42. минуту, да би у судијској надокнади другог полувремена (90+1) млади резевиста Бошко Боровница, који је у игру ушао пет минута раније, у својој првој утакмици за сениоре спасио свој тим од пораза. До краја сусрета “Игало” је имало још једну зрелу прилику за потпуни преокет, али су се играчи “Подгорице” одбранили.

У регуларном дијелу на Солилима виђена је врло лоша игра. “Игало” је једину праву прилику имало у 18. минуту, када је Синиша Станиславић добро шутирао, а голман гостију Петар Радуловић још боље одбранио. Играчи “Подгорице” били су у прилици да поведу и у 32. минуту. Милош Врачар је био у шанси, али голман домаћих Шабан Колић је одбранио. Почетком другог полувремена Јапанац Такеру Комија је у 49. минуту био у прилици да постигне свој други погодак, али је Колић одбранио његов неугодан шут. Расплет је био у знаку домаћих фудбалера.

У премјерном колу важну побједу у борби за опстанак уписала је екипа “Берана” која је до бодова на гостовању “Грбљу” (0:2) дошла головима Василија Осмајлића и Вука Вулевића. “Бокељ” је као гост био убједљив против “Ловћена” у Подгорици – 3:0. Два гола постигао је бивши играч “Игала” Игор Почек, док се једном у листу стријелаца уписао Марко Бојовић. “Отрант Олимпик” из Улциња био је бољи од “Интернационала” у Голубовцима (1:0) поготком Милоша Кркотића. Три бода освојила је и “Искра” против Кома – 1:0. Стријелац је био Алекса Караџић.

Табела: “Отрант Олимпик” и “Бокељ” по 42, “Подгорица” 36, “Грбаљ” 28, “Ком” 25,”Искра” 24, “Ловћен” 23, “Игало” 21, “Интернационал” 19 и “Беране” 15 бодова.
У 21. колу у сриједу 6. марта играју: “Ком” -“Игало”, “Бокељ” – “Искра”,”Отрант Олимпик” -“Грбаљ”, “Беране” – “Ловћен” и “Подгорица” – “Интернационал”.
.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here