Болница Мељине ускоро добија руководећи кадар, конкурс је у току

Конкурс за помоћника директора Клиничко болничког центра Котор, који ће по новој систематизацији, која ће бити завршена идуће седмице, руководити болницом Мељине, је у току, потврдио је за РТХН министар здравља др Војислав Шимун, након састанка са директором которског КБЦ-а Давором Кумбуровићем и запосленима у Болници Мељине.

Како би унаприједило организациони процес у Болници Мељине, која функционише у оквиру Клиничко болничког центра Котор, Министарство здравља иницирало је нову систематизацију, појашњава др Шимун.

др Војислав Шимун, министар здравља

– Нова систематизација предвиђа помоћника директора КБЦ Котор, који би у реферату посебно се бавио болницом Мељине као посебном организационом јединицом и тај конкурс је већ у току – наводи он.

На иницијативу министра Шимуна новом систематизацијом биће дефинисано мјесто начелника служби и главних сестара.

– Тиме би се и формално препознале улоге носилаца посла и носилаца организације посла. Тај други дио систематизације који се тиче конкретних позиција данас је договорено да буде одрађен у року од неких седам дана – прича он.

Др Шимун подсјећа да је у претходном периоду проширен средњи медицински и немедицински кадар, а то ће бити настављено и у сусрет љету.

– У комуникацији са доктором анестезиологом из Србије договорили смо сарадњу и он ће у наредних неколико дана ступити у радни однос – информише министар.

Када је ријеч о проблему са недостатком агрегата у Болници, који је дошао у фокус јавности претходних дана, др Шимун је рекао да је набавка у току, као и да је договорена донација Електропривреде, односно Рудника угља.

– Само је процедура формално-правно изискивала одређено вријеме и колико сам на данашњем састанку информисан од директора Кумбуровића, он ће потписати финансијски аспект донације у понедељак. Након тога процес јавне набавке биће спроведен у најкраћем периоду – најавио је др Шимун.

Из Министарства здравља истичу да су и одређени број специјалзација намјенили Болници Мељине, према спецификацијама које су тражене, те је закључио да је данашњи састанак био продуктиван.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here