Болница Мељине биће истурено одјељење ЈЗУ опште болнице Котор

Управа за катастар и имовину преузеће 26. децембра непокретности Болнице Мељине, па ће ова здравствена установа од 1. јануара функционисати као истурено одјељене ЈЗУ општа болница Котор, казао је за РТЦГ директор Фонда за здравствено осигурање и члан Комисије за рјешавање проблема ове установе, др Вук Кадић.

На тај начин, како је објаснио, биће ријешен статус око 150 запослених, а грађанима Херцег Новог биће осигурана адекватна здравствена заштита на секундарном нивоу.

– Тренутна ситуација у Општој болници Мељине није сјајна, сви то добро знамо. Тамо је тренутно запослено 11 љекара за стално, четири љекара који су пензионери, али раде пуно радно вријеме, око 60 запослених медицинског кадра и 68 до 70 немедицинског кадра. Говоримо негдје око 150 људи, односно породица које су директно везане за опстанак ове здравствене установе – наводи он.

Преузимање непокретности од Управе за катастар и имовину је почетак процеса увођења Болнице у систем јавног здравства, објашњава др Кадић, за шта до сада није постојало начина, јер је била приватна здравствена установа у стечају.

– До сада смо имали ситуацију да на ентузијазам запослених у Болници одржавамо ниво здравствене заштите. Хвала им на томе што су издржали сво ово вријеме, хвала и грађанима Херцег Новог, што су имали разумијевања, јер смо ово и обећали. Комисија је у сепетембру кренула са радом, а причамо о проблему који траје 10 година. Ово је нешто што смо врло брзо рјешили на задовољство свих нас, запослених у Болници  и грађана тог дијела Црне Горе – казао је он.

Одлука Владе Црне Горе да Управа за катастар и имовину преузме непокретности Болнице, до сада је била под актом интерно.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here