Бокељ на Солилима бољи од Игала

У утакмици последњег 36. кола Друге фудалске лиге, Бокељ је на Солилима побједио Игало 4:0. Ипак, и високи резултат у гостима Бокељу није донио прижељкивано треће мјесто и квалификације за Прву лигу.

Стријелци су били Неђељко Ковинић у 15. и 40. минуту, односно Петар Склендер у 79. и Јапанац Татсуто Сенсуи у 83. минуту.

Највише пажње на данашњем сусрету изазвала је презентација екипе петлића “Игала” који су минулог викенда освојили прво мјесто на Међународном фестивалу фудбала “Монтенего Куп Будва 2022” за 2009. годиште и млађе.

Фото: петлићи ФК Игало

Изабраници Милоша Грбића су на старту турнира поражени од екипе Жупа (Никшић) 2:1, потом су у другој утакмици побједили Гласинац (БиХ) 7:0, па екипу “Рад” (Београд) 1:0.

У четврфиналу је стигао тријумф над домаћом “Будвом” 3:0. У полуфиналу су побиједили екипу Цампеоне из Београда 3:1 и у финалу Ком (Подгорица) послије извођења пенала 4:2 (регуларни дио 2:2). За најбољег играча турнира за ово годиште изабран је Вук Павићевић иако је двије године млађи. Сви малишани добили су овације публике.

Остали резулти последњег 36. кола Друге Фудбалске лиге: Арсенал-Грбаљ 5:3, Младост ДГ –Беране 3:1, Ком-Цетиње 3:1 и ОФК Титоград-Јединство 1:0.

Коначни пласман: Јединство 78, Арсенал 73, Младост 62, Бокељ и Ком по 61, Игало 47, Беране 42, Грбаљ 30, ОФК Титоград 23 и Цетиње 21 бод.

У Прву лигу директно се пласирало Јединство из Бијелог Поља, док Арсенал и Младост играју бараж за већи ранг, а Цетиње и ОФК Титоград напуштају Другу лигу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here