Боћари “Мељина” на финалном турниру Регионалне лиге

Шампион  Црне Горе, екипа Боћарског клуба „Мељине“, постигла је највећи успјех у историји клуба.

Момци тренера и пресједника клуба Рајка Бојановића су минула два дана освојили прво мјесто на полуфиналном турниру другог издања Регионалне лиге у Тивту, гдје су новски клубови „Мељине“ и „Вал” били домаћини јер се због лошег времена није могло играти на зоговима у Херцег Новом.

У сусретима са „Динаром“ (Земун) 12:10, „Метковићима“ 14:8, „Новим  Београдом“  13:9 и „Валом“  12:10, боћари “Мељина” су били без премца у групи.

Екипа „Вала“ је поражена од „Новог Београда“ 14:8 и „Мељина” 12:10, побједила је „Динару“12:10, а данас Зоран Вучетић и саиграчи  играју са екипом  „Метковића“ за престиж, јер побједа „Динаре“ над “Новим Београдом” довела би до затварања круга и истог  броја бодова „Вала“ и „Новог Београда“, гдје је у  предности екипа из Београда због побједе у првом колу у Тивту.

Завршни турнир Регионалне лиге се игра од 13. до 16. децембра у Београду, а домаћин је „Нови Београд“.  На финалном турниру осим “Мељина” и „Новог Београда“ учествоваће двије најбоље екипе из групе у којој се такође овог викенда одржавају такмичења у Словенији: „Трата“, „Скала“, „Илирска Бистрица“ из Словеније и „Пула“  из  Хрватске.

Прво мјесто за екипу „Мељина“ су освојили: капитен Марко Луковић,  Трипо Луковић, Богдан Ђуровић, Иван Газивода, Синиша Ивановић, Драгољуб  Павићевић, и појачања за овај турнир – хрватски интернационалци  Лео Брнић, члан екипе “Ла Перасина” (Италија) и Марино Милићевић који игра за “Бистон” (Хрватска).  Вођа екипе је Рајко Бојановић.

За екипу „Вала“ на овом такмичењу су наступали: Зоран  Вучетић (капитен), Ђуро Милановић, Богдан  Сератлић, Дарио Шеровић, Давор Шканата, Јавор Кнезовић и појачања Симон Мозина из Словеније и Јосип Главинић из Хрватске.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here