Боћање: Новљани са заједничком екипом траже визу за завршницу Регионалне лиге

У Херцег Новом током викенда биће одигран први полуфинални турнир Регионалне боћарске лиге. Боћарски клубови из Херцег Новог Мељине и Вал дио су овог такмичења од оснивања.

Боћарски  радници Радован  Бојанови и Никола Никша Гојковић са сарадницима су били пионири овог такмичења у којем је прошле сезоне екипа „Мељина“ била трећа, а ове године су домаћини новог издања Регионалне лиге.

На овом такмичењу  у новој сезони херцегновско боћање престављаће једна екипа и назива се Вал Мељине коју чине играчи Вала и Мељина. Ко ће играти  у наредна три меча знаће се тек пред почетак турнира.

За такмичење пријављени су: Марко Луковић,  Зоран Вучетић, Симо Ивановић, Ђуро Милановић, Трипо Луковић, Богдан Сератлић, Славољуб Ђуричић, Перица Матковић, Драгољуб Павићевић, Дарко Шеровић, Иван Газивода, Јосип Главинић, Рајко Бојановић и Иван Галић. Они ће играти на зоговима у Мељинама.

Поред екипе из Херцег Новог на Топлој играју Маини (Будва), Метковићи и Илирска Бистрица. У првом колу од 10 сати играју на зоговима у Мељинама  Вал/Мељине-Метковићи а у истом термину на Топлој састају се Маини-Илирска Бистрица.

У поподневном термину од 16 сати у Мељинама играју: Вал /Мељине-Илирска Бистрица и на Топлој Маини-Метковић.

Турнир у Херцег Новом завршава у недељу мечевима Мељинама Вал/Мељине-Маини  и  на Топлој Илирска Бистрица-Метковићи.

Други турнир игра се на јесен у Илирској Бистрици, а ривали из Херцег Новог за противнике имаће екипе: Новог Београда, Динаре (Земун) Пуле и Постојне  који овог викенда играју у Београду . Послије ових турнира најбоље четири екипе играју у плеј офу за титулу Регионалне лиге.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here