БИЈЕЛИЋ, БОШКОВИЋ И ЋУКОВИЋ НОВИ РУКОВОДИОЦИ У ОПШТИНИ ХЕРЦЕГ НОВИ

612

На основу Одлуке о измјенама и допунама одлуке о организацији и начину рада општинска Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора је подијељена у двије службе, док су секретаријату за друштвене дјелатности и спорт проширене надлежности, које укључују и међународну сарадњу.

Главни администратор општине Ненад Ђорђевић који је учествовао у доношењу одлуке казао је да предсједник општине има надлежност да донесе одлуку о организацији и начину рада локалне самоуправе.

-По одлуци о измјенама и допунама Одлуке организацији и начину рада локалне самоуправе донијето је рјешење да се Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора која је била обједињена подијели на двије самосталне службе тако да имамо Службу комуналне полиције и Службу инспекцијског надзора. Начелник Службе инспекцијског надзора је Марија Бошковић, а комуналне полиције Зоран Бијелић. Они су вршиоци дужности на шест мјесеци. У том периоду треба да се распише конкурс када ће се одредити персонална рјешења по основу закона и конкурса и тај мандат траје четири године, објаснио је Ђорђевић.

Проширене су и надлежности Секртетаријата за друштвене дjелатности и спорт на међународну сарадњу.
-Општина ХН има потребу за сарадњом како са другим општинама из региона и шире, тако и са дипломатским кором. Вршилац дужности секретара је Василије Ћуковић, казао је Ђорђевић.

С обзиром на то да је Марија Бошковић на породиљском одсуству, за в.д. помоћника Службе за инспекцијске послове именован је Дарко Класић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here