Бесплатна омладинска картица за ученике првог разреда Средње школе

У Министарству спорта и младих, данас је потписан Уговор о сарадњи између Министарства спорта и младих, Министарства просвјете и НВО Центар за омладинску едукацију, у циљу даљег јачања пројекта Европске омладинске картице (EYCA) и његове видљивости међу средњошколцима у Црној Гори.

Из Министарства спорта и младих је саопштено да ће то партнерство пружити прилику свим уписаним средњошколцима у I разреду 2022/2023. године да добију бесплатну бенефит EYCA картицу са периодом важења од четири године, која ће им омогућити велики број попуста и повољности у нашој земљи и широм Европе.

Европска омладинска картица (ЕYЦА) је међународни друштвено одговорни програм који младим људима (13-29) у Црној Гори олакшава улазак у свијет информација, мобилности, неформалне едукације и умрежавања, али и могућности социјалне инклузије младих кроз аспект великог броја повластица које картица нуди – више од 270 попуста у Црној Гори и преко 70 000 бенефита у Европи.

Уговор о сарадњи су потписали министар спорта и младих, Василије Лалошевић, министар просвјете Миомир Војиновић и извршни директор НВО Центар за омладинску едукацију Југослав Радовић.

-Поносни смо на досадашње резултате у Црној Гори и Европи и рад који је остварен у оквиру пројекта. Велики број договорених партнерстава, увезаност за академском заједницом, локалним самоуправама, домаћим и међународним организација пружа јасну слику колико је EYCA картица препозната на свим нивоима. Посебно смо срећни због чињенице да ће EYCA заједница на основу ове сарадње, бројати више од 35.000 корисника широм Црне Горе, казали су потписници Уговора.

Министарство спорта и младих и Влада Црне Горе од 2018. године пружају снажну подршку имплементацији овог међународног пројекта, који у Црној Гори реализује НВО Центар за омладинску едукацију из Подгорице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here