Радови на инфраструктури и у школским објектима након 15. септембра

Сала у СМШ Иван Горан Ковачић

У организацији Агенције за изградњу и развој Херцег Новог реализују се бројни инфраструктурни пројекти, који су вишемилионску подршку добили од Управе за капиталне пројекте, прије Управе јавних радова.

Према ријечима директора Агенције за изградњу и развој града Александра Ковачевића, доста пројеката је усмјерено ка Херцег Новом, док је директор Управе јавних радова био Боро Лучић.

Од бројних приоритетних инвестиција издваја се изградња школе у Игалу, на коју се чека деценијама. Актуелна је и адаптација подручне школе у Суторини, подсјећа Ковачевић:

– Из Управе капиталних пројеката ушла је дијелом реконструкција објекта школе у Суторини, која је дуго била запуштена. Предвиђена је адаптација унутрашњег простора, подизање ограде. Биће постављене нове клупе и мокри чвор, радиће се дио крова и надстрешница и остало што захтјева комплетна санација објекта. Дијелом ће бити прилагођен особама са посебним потребама. Објекат се приводи намјени којој треба да служи. Агенција ће бити надзор. Настојећемо да, за наш град, будемо најбољи могући надзор, истакао је Ковачевић.   

Измјеном Просторно урбанистичког плана дефинисана је локација за изградњу школе у Игалу:

– На изградњу школе у Игалу дуго се чека. Било је и административних проблема, дошло је до застоја у реализацији пројекта са државом, а дијелом због неријешених имовинско правних односа. То ће сигурно бити ријешено. Локација за изградњу школе обухваћена је урбанистичким планом, објашњава Ковачевић.

Ријеч је о озбиљној инвестицији за коју ће бити непходан поступак експропријације:  

– Читаво земљиште припада Институту др Симо Милошевић на површини од 20 000 квадрата, јер је школа таквог капацитета да не може да се гради испод те квадратуре. Процијењена вриједност инвестиције износи око осам милиона еура и не може без помоћи државе. Надамо се да ћемо ускоро ући у реализацију и тог капиталног пројекта, оцјењује Ковачевић.  

Очекују и реконструкцију фискултурне сале у Средњој мјешовитој школи Иван Горан Ковачић на Савини:   

– Ради се комплетна реконструкција крова на том дијелу. Рок завршетка радова је два мјесеца, након чега ће дугоочекивана сала да буде у функцији. Реконструкцијом биће уређен дио крова над фискултурном салом, који је пропао. Ријеч је о хитној интервенцији на крову фискултурне сале, након чега ће одрадити и остале неопходне поправке у згради школе.

Забрана извођења грађевинских радова истиче 15. септембра, када ће почети или бити настављене инфраструктурне активности на подручју Општине Херцег Нови.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here