БЕБАМА РОЂЕНИМ У „НЕДЈЕЉИ ШТЕДЊЕ” 400 ЕУРА

Поводом Свјетског дана штедње, Централна банка Црне Горе осамнаести пут реализује кампању „Недјеља штедње”, под слоганом „Први корак у сигурну будућност”.

Кампањи, која подразумијева даривање прве штедње бебама рођеним до 6. новембра 2021. године, традиционално су се придружиле и све комерцијалне банке које послују у Црној Гори.

Свој дјеци рођеној у току „Недјеље штедње”, чији родитељи отворе штедну књижицу у једној од црногорских пословних банака, ЦБЦГ поклања 200 еура, а пословна банка за коју се родитељи опредијеле, уз штедну књижицу поклања још 200 еура.

На тај начин, сва дјеца рођена у поменутом периоду добијају на поклон своју прву штедњу, у укупном износу од 400 еура. Депоновани износ од 400 еура биће орочен на годину дана, а након истека тог периода, родитељи новац могу подићи или опет положити на штедњу. Родитељи могу отворити штедну књижицу само у једној од пословних банака, уз личну карту оба родитеља и извод из матичне књиге рођених за новорођено дијете.

Захваљујући овој кампањи, у претходних 17 година, своју прву штедњу је добило близу 2.500 беба, за шта је ЦБЦГ издвојила износ од око 500.000 еура.

Ове године, Централна банка објављује и први број финансијског забавника, магазина за дјецу и младе, на тему штедње, који ће у штампаној верзији бити дистрибуиран школама, а у ПДФ формату је доступан и на интернет страници Централне банке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here