Банка хране: Донирајте вишак хране, ове године Божићни ручак за 50 породица

Фото: Банка хране

Божић је дан окупљања породице, дијељења љубави и поштовања. То није празник када се треба такмичити ко ће више имати на столу а онда вишак хране бацити, док је све више оних који немају ни најосновније, већ празник који велича скромност, посвећеност традиционалним вриједностима и даривање, саопштавају из Банке хране и позивају грађане и угоститељске објекте да храну донирају онима којима је потребна.

Већ седам година кувар Жарко и Банка хране дијеле Божићни ручак, ове године за педесет породица.

– Ово је прилика да похвалимо све добре људе  који одвајају од својих скромних примања да би подмогли онима који имају мање. Како би Божић протекао у духу даривања, сусретања, позивамо људе добре воље, угоститељске и трговачке објекте да не бацају храну већ да је донирају директним поклањањем породицама или прослијеђивањем Народним кухињама којих имамо скоро у свим већим градовима, апелују из Банке хране.

Подсјетили су државне институције да су, уз помоћ коју обезбјеђују, одговорни према својим грађанима.

– Мјера хуманости и солидарности се показује висином социјалних примања, условима под којима се она стиче, одговорним односом према проблемима прехрањивања најугроженијих, становању, гријању, лијечењу… Међу људима којима помоћ система треба,  налази се и армија незапослених на Заводу за запошљавање,  као и оних који су изгубили повјерење у ову установу и нема их ни на једној евиденцији, истичу из Банке хране.

1 COMMENT

  1. Nijesam znao da u nas postoji „banka hrane“ ?? Inače sam svjedok bacanju velikih količina hrane iz hotelskih i restoranskih kužina.A sve ispravno i upotrebljivo. O datumskim otpisima robe iz marketa da i ne pišem.Siguran sam,bar za vrijeme u sezoni,na našem primorju se ukupno baca,svakog dana,više desetina tona,upotrebljive hrane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here