АСОЦИЈАЦИЈA МЕНАЏЕРА ЦРНЕ ГОРЕ: ИЗАБРАНИ ЛАУРЕАТИ ЗА 2020. ГОДИНУ НАЈВЕЋИХ ИЗАЗОВА

Управни одбор Асоцијације менаџера Црне Горе донио је одлуку да најпрестижнију црногорску пословну награду додијели у 7 категорија, као и једно специјално признање у области дигиталне трансформације. Предсједништво Асоцијације размотрило је ове године 52 прихваћене номинације.

Како је саопштено из АМЦГ-а, компаније на чијем су челу изабране лауреаткиње и лауреати, у 2020. години су остварили близу од 96.5 милиона еура укупног прихода, 3.2 милиона еура нето добити, близу 9.4 милиона инвестиција и имали око 1000 запослених. Посебно је значајно истаћи да су усмјерили значајан износ финансијских средстава ка хуманитарним активностима, уз наглашено друштвено одговорно пословање и активизам. 

УО АММ-а је донио одлуку да додијели по 4 награде женама и мушкарцима.

Нај менаџерке за ову годину су:
Маријана Кадић Бојанић – извршна директорица – ТВ Вијести и „Daily Press“-a д.о.о. Подгорица, у категорији Нај менаџерка у малим предузећима;
Сања Гардашевић – извршна директорица – „Alicorn“ д.о.о. Подгорица, у категорији Нај менаџерка у микро предузећима;
Тијана Милачић – извршна директорица – Аграрија д.о.о. Подгорица, у категорији Млада менаџерка године;
Бранислава Маја Вукчевић – извршна директорица у области корпоративног управљања – ЦКБ а.д. Подгорица, у категорији Нај менаџерка у области корпоративног управљања.

Нај менаџери:
Марко Вујовић – извршни директор – „Meat Group“ д.о.о. Цетиње, у категорији Нај менаџер у микро предузећима;
Ранко Вукасовић – извршни директор – Имлек Бока д.о.о. Котор, у категорији Нај менаџер у средњим предузећима;
Никола Трипковић – извршни директор – „Coca Cola Hellenic“ Црна Гора д.о.о. Подгорица, равноправна награда у категорији Нај менаџер у средњим предузећима.

Предузетник године:
Александар Томовић – извршни директор/оснивач – „Panevivo“ д.о.о. Подгорица.

Компанија године за тренинг и едукацију менаџера:
„Career team d.o.o. a Gi Group Company“ Подгорица.

Специјално признање ‘Дигитални лидер’ за 2020. годину додијељено је ЦКБ а.д. Подгорица.

Покровитељ избора је Влада Црне Горе, односно Министарство економског развоја, а у предлагању кандидата учествовале су пословне организације и компаније, између осталих Привредна комора Црне Горе, Савјет страних инвеститора и Институт сертификованих рачуновођа Црне Горе.

– Претходна година је била година највећих здравствених али и пословних изазова и комплетна привреда заслужује признање, а посебно оне компаније и њихови лидери који су исказали висок степен филантропије, очували а неке и повећале број радних мјеста – стоји у саопштењу.

Централна свечаност додјеле награда планирана је за 6. јул 2021. године, у хотелу Хилтон, уколико то здравствене околности дозволе.

Асоцијација менаџера Црне Горе у плану има отварање бизнис клуба у Херцег Новом, са циљем умрежавања менаџера, најавио је, гостујући у емисији „У четири ока“ предсједник Асоцијације Будимир Раичковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here