Aсфалтирана дионица пута на Каменом, од Борића до Планинарског дома

У Мјесној заједници Камено – Жлијеби обављено је асфалтирање пута од бившег мотела Борићи до Планинарског дома „За Вратлом“. Према ријечима предсједника МЗ Камено – Жлијеби Горана Становчића, ријеч је о четири дионице у дужини од 200 метара.

– Радници фирме Фортис Монт припремили су дионице и обавили су асфалтирање. Саниране су ударне кривине, најлошији дијелови тог пута, како би омогућили мјештанима, који изводе стоку у катуне и љубитељима планинарења, да могу возилима да дођу до Планинарског дома и бољи приступ Каменској планини, навео је Становчић.

Министарство пољопривреде је финансирало радове у сарадњи са локалном управом и Мјесном заједницом. Вриједност радова износи око 12 000 еура. Понуду за извођење радова једино је доставила фирма Фортис Монт из Херцег Новог, која је већ и обавила посао.  

– У Министарству су обећали да када заврше пут, Мјесна заједница им достави захтјев за наставак инвестиција у залеђу. Бројни су пројекти који би требало да се реализују и који су од виталне важности за становнике, а посебно, рјешавање питање водоснабдијевања, оцијенио је Становчић.

Планинарски клуб Субра газдује Планинарским домом, који је за посјетиоце отворен петком, суботом и недељом и привлачи све више домаћих и страних гостију.              

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here