Ансамбл Коло у понедељак наступиће на Канли кули

У оквиру регионалне турнеје Колодром, ансамбл „Коло“ у организацији Управе за сарадњу са дијаспором Републике Србије, наступиће сутра, 18. септембра на Канли кули, са почетком у 21 час.

Ансамбл „Коло“ на сцени приказује традиционалну народну игру развијајући је у смислу и складу са савременим захтјевима сценске умјетности, тако да традиционална игра проговори новим, свјежим умјетничким језиком – да споји прошлост са садашњости.

Од првог дана овај ансамбл окупља најеминентније стручњаке из области традиционалне игре, музике и пјесме наступајући у највећим и најцјењенијим свјетским концертним салама: Метрополитен, Карнеги хол, Палата Шајо, Фениче театар, Баљшој театар, Кембриџ театар, Опера Хаус у Сиднеју.

Државни ансамбл народних игара и пјесама НР Србије, „Коло“ добитник је многих награда међу којима се истичу три прве награде у Ланголену, Орден заслуге за народ са златним вијенцем, Првомајска награда, Вукова награда, Орден Вука Караџића првог степена и Седмојулска награда дугогодишњој уметничкој руководитељки Олги Сковран.

Улаз бесплатан!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here