АНСАМБЛ „КЊАЗ МИЛОШ“ ИЗ БЕОГРАДА НАСТУПИО ПРЕД ХЕРЦЕГНОВСКОМ ПУБЛИКОМ

Вече духовне и свjетовне музике одржано је синоћ у Дворани Парк. Наступио је београдски Ансамбл „Kњаз Милош“,  који ради у оквиру  удружења „У име живих“.  Херцегновској публици представио се хор са оркестром, сачињен од врхунских извођача, а на репертоару су се нашле бројне старе народне пјесме.

Љубитељи духовне музике са одушевљењем су поздравили наступ хора са оркестром.
Диригент ансамбла „Књаз Милош“, свештеник Данило Томић  веома је задовољан наступом:

– Након наступа у Подгорици и Петровцу, хор са оркестром сачињен је од врхунских извођача, представио се херцегновској публици. На репертоару су се нашле бројне традиционалне српске пјесме, али и пјесме из региона. Хор и оркестар чине професионални музичари и са мукотрпним радом, великим спремањем проба постали су упечатљиви у овом жанру. Публика у овом граду је,наравно, као и увијек дивно реаговала. Сваки пут када нам се указала прилика у претходном и надам се и будућем периоду, Херцег Новом се увијек радо враћамо.

 

 Удружење „У име живих“, у оквиру којег ради ансамбл „Kњаз Милош“, основано је 2012. године у Београду. Предсједник Савјета Удружења Михајло Рабреновић  за РТ ХН каже:

– Група ентузијаста уочила је да постоји потреба за усмјеравањем одређених веза и активности између матице и Срба у региону са једне стране, исто тако са дијаспором, а с друге стране жељели смо да помогнемо културне везе Србије са свијетом. Спонтано су нас првобитни успјеси мотивисали да наставимо и идуће године обиљежавамо 10 година од оснивања, један мали лијеп јубилеј, прича Рабреновић.  

Организацију концерта су подржали Управа за сарадњу са дијаспором Министарства спољних послова Републике Србије и Амбасада Републике Србије у Црној Гори. Наступ оркестра и хора из Београда одржан  је у сарадњи са Херцег Фестом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here