Акрилна подлога на терену на Савини након асфалтирања постојеће

Санација игралишта на Савини, поред ОШ „Милан Вуковић“ успорена је због неравне подлоге, што је разлог ангажовања још једног извођача, који ће отклонити недостатке.

Како објашњава директор Агенције за изградњу и развој, Александар Ковачевић, акрилна подлога, чије је постављање у плану, мора се наносити на идеално равну површину.

Директор Агенције за изградњу и развој, Александар Ковачевић

– Пошто је Агенција надзор, у комуникацији са Општином, договорили смо се да подлогу прво изравнамо, како не би направили проблем, односно да не би завршили тендер, а да терен буде нефункционалан – објашњава он.

Општина је већ расписала јавни позив за асфалтирање терена и изабрала херцегновску фирму Мантис ДОО као извођача радова.

– Асфалтирање тих 700 квадрата је око 9,5 хиљада еура, што су додатни трошкови мимо тендера. Извођачу је потребан само један дан да то поравна, након тога ћемо ангажовати фирму која је изабрана на тендеру да постави нову подлогу, да крене у реализацију и завршетак тог посла – наводи Ковачевић.

За санацију овог терена првобитно је било опредјељено 30 хиљада еура, подсјећа Ковачевић. Од тих средстава 20 хиљада у марту је обезбиједила Управа за спорт и младе, данас Министарство спорта и младих.

На тендеру је у августу изабрана фирма Центрославија из Подгорице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here