„АЈКУЛЕ“ СА СЕДАМ ПОБЈЕДА ЗАВРШИЛЕ ТУРНИР У РОТЕРДАМУ

15-02-2021: Waterpolo: Montenegro v Canada: Rotterdam ROTTERDAM, NETHERLANDS - FEBRUARY 15: Team Montenegro during the Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021 match between Montenegro and Canada at Zwemcentrum Rotterdam on February 15, 2021 in Rotterdam, Netherlands (Photo by Marcel ter Bals/Orange Pictures)

Ватерполо репрезентација Црне Горе побиједила је Грчку 10:9 у финалу квалификационог олимпијског турнира. ,,Ајкуле” су турнир завршиле са седам побједа, а најважнија је остварена јуче у полуфиналу против Хрватске.

Утакмица није имала резултатски значај јер су оба тима јуче осигурала пласман на ОИ. Грци су боље ушли у меч, водили су неколико пута са два гола разлике и веома добро користили играча више. Наш тим је у посљедњих осам минута ушао са минусом од два гола, ипак нису губили наду и минут и 27 секудни прије краја преокренули су резултат.

Најефикаснији у црногорској репрезентацији био је Душан Матковић са пет голова, Драшко Бргуљан и Александар Ивовић постигли су по два, а Владо Попадић један.

Списак за Токио је комплетиран, а на Олимпијским играма учествоваће Црна Гора, Мађарска, Италија, Србија, Хрватска, Грчка, Шпанија, Јапан, САД, Аустралија, Казахстан, Јужна Африка. Жријеб ће бити обављен данас у 18:30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here