Аџић: Кроз Грански колективни уговор трајно ријешити проблем умањених зарада службеницима полиције

У циљу изналажења најбољег рјешења за обрачун минулог стажа, као и превазилажења проблема који су настали умањењем зарада запослених,  Министарство унутрашњих послова обратило се Министарству финансија са предлогом за одржавање хитног састанка поводом новонастале ситуације. Тим поводом упућен је и Записник са састанка представника МУП и репрезентативног Синдиката са предлогом закључака за превазилажење наведеног проблема.

Подсјећамо, запосленим у Управи полиције смањена је априлска плата између 30 и 94 еура, у зависности од радног мјеста, без информисања службеника и синдиката. За смањење плата су сазнали када су добили поруке о исплати из банака и након самоиницијативног трагања сазнали да је то наложило Министарство економског развоја.

Министар унутрашњих послова Филип Аџић казао је да је на колегијуму министра одржаног  30. маја 2022. године, коме је присуствовао и директор Управе полиције, приоритетна тема била рјешавање проблема умањења зарада полицијских службеника, те је донијет закључак да се то питање покуша трајно ријешити кроз Грански колективни уговор за запослене у Министарству унутрашњих послова. Такође, потребно је са Министарством финансија сагледати могућност за надокнаду умањења за претходни период.

-Очекујемо да се у најкраћем року организује састанак са представницима Министарства финансија, те да се ово питање трајно ријеши. О овој и други активностима Синдикат ће благовремено бити информисан и позван да присуствује састанцима, наведено је у саопштењу министра Аџића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here