Абазовић: Држави два милиона чистог профита од трајектне линије

Црна Гора је, за првих 100 дана управљања трајектном линијом Каменари – Лепетани, приходовала преко три милиона еура, од чега је око два милиона чисти профит, саопштио је премијер Дритан Абазовић.

Он је казао да приходи трајекта закључно са 15. августом износе 3,22 милиона ЕУР.

Абазовић је на Твитеру  навео да су расходи за претходна три и по мјесеца, од када је почела наплата, износили око 900 хиљада ЕУР, а односе се претежно на гориво, зараде запослених, амортизацију, закупе, адаптацију обале.

-То значи да је држава за свега 100 дана (наплата је почела 5. маја) добила преко два милиона ЕУР чистог профита, што је десет пута више него што је до сада добијала на годишњем нивоу док је линијом управљала приватна компанија, рекао је Абазовић.

Он је захвалио министарки екологије, просторног планирања и урбанизма Ани Новаковић Ђуровић, свим колегама из Владе, директору Јавног предузећа Морско Добро Младену Микељу, предсједнику Управног одбора Блажу Рађеновићу, као и запосленима на изванредном пословном подухвату који је за понос.

-Рука правде не стаје, радимо искјучиво у интересу свих грађана Црне Горе! Идемо даље, на правом смо путу, поручио је Абазовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here