Дукић у златној, Марковић у сребрној групи на Свјетском првенству у Хагу

Најбољи црногорски једриличар, Новљанин Миливој Дукић налази се на 29. мјесту златне групе Свјетског првенства у једрењу за олимпијске класе у Хагу, па ће у преостала два дана такмичења настојати да стигне до визе за Олимпијске игре у Паризу.

Како јављају из ЈК Делфин из Тивта, Свјетско првенство је прво такмичење на ком се једриличари боре за освајање пласмана за ОИ Париз 2024, доступно је 16 виза, а свака држава учесница може да има само једног представника.

Углед Црне Горе на Свјетском првенству брани и Илија Марковић. Млади Тивћанин је изгорео у превеликој жељи, није био на жељеном нивоу током квалификација, направио је неколико грешака на самом почетку, па је такмичењe наставио у сребрној групи. Тренутно је на коти 121, али има још доста прилика да поправи пласман.

Дукић, који је три пута учествовао на Играма, а сада настоји да стигне и до четвртог, налази се на коти 20, када су олимпијске визе у питању. Бодовна разлика је мала, конкуренција паклена, па нам остаје да Дукићу пожелимо добар вјетар и мало среће, како би стигао визе за Олимпијске игаре.

Први финални дан Дукић није почео онако како је желио. Заузео је 50. мјесто, али је оно избрисано, јер је његов најслабији резултат до сада. Новљанин није клонуо духом, заузео је 11. место у другој регати, па сада са доста оптимизма може да чека два преостала финална дана.

Треба подсјетити да ће десет најбољих на ранг листи једрити трку за медлје, послије које ће бити познато – ко је шампион у Хагу.

Од осталих момака из региона, Филип Јуришић (Хрватска) је на коти 12, Тончи Стипановић (Хрватска) је на 25, Жан Лука Зелко (Словенија) је на коти 26.

Велика борба за титулу свјетског шампиона и олимпијске визе настављена је данас.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here